14.1 C
Sibiu
vineri, 23 februarie, 2024

BRĂDENI: Primarul și alte persoane duse cu cătușe la audieri, la Sighișoara, într-un dosar penal

Știri din Județ

Comuna Brădeni a fost luată cu asalt de polițiștii din județul Mureș în 28 noiembrie 2023. Dis de dimineață, polițiștii coordonați de procurorul de caz, au bătut la ușile primarului Liviu Modoi, viceprimarului, contabilei și secretarei și i-au chemat la audieri. Mai întâi la sediul Primăriei Brădeni, apoi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighișoara.


Raclaru Irina, prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighișoara ne-a confirmat faptul că acțiunea din 28 noiembrie de la Brădeni a fost parte dintr-un dosar penal mai amplu. Procurorul de caz a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva mai multor persoane din Brădeni. Dar, a subliniat prim-procurorul, deocamdată, în această fază, persoanele beneficiază de prezumția de nevinovăție.

„La Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighișoara se află în lucru un dosar penal în care se cercetează comiterea infracțiunilor de înșelăciune, prevăzută de art. 244 alin (1), C. pen., desfășurarea în scop comercial de activități de pază și protecție, fără atestat, prevăzută de art 56. din Legea nr. 333/2003, omisiunea sesizării, prevăzută de art. 267, alin. (1), C. Pen., delapidare, prevăzută de art. 295, alin. (1), C. Pen, fals material în înscrisuri oficiale, prevăzută de art. 320, alin (2), C. Pen. și uz de fals, prevăzută de art. 323, alin. (1), C. Pen.” se arată în răspunsul oferit de prim procuror Irina Raclaru pentru Sibiu Independent.

Conform surselor SIBIU INDEPENDENT, la parchet, cu cătușe, au fost conduși spre audieri doar primarul Liviu Modoi și secretara Primăriei. Aceștia au fost eliberați în aceeași zi. Cazul a pornit, se pare, de la folosirea unei firme de pază din bani public, firmă ce nu dispunea de atestat.

Primarul Liviu Modoi a fost contactat pentru un punct de vedere, dar, ca de obicei, acesta refuză dialogul cu presa.

FOTO: Primarul Liviu Modoi, foto din campania electorală pentru alegerile parlamentare 2020

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

S-a deschis al doilea KFC Drive Thru din Sibiu