17.4 C
Sibiu
duminică, 08 septembrie, 2024

VIDEO: “Jale” pe piața foto – video din România

Știri din Județ

Secretarul de Stat Raed Arafat a susținut în această seară o conferință de presă prin care a enumerat mai multe restricții ce au fost luate din cauza numărului mare de cazuri COVID la nivelul României.

Astfel, piața foto – video, deja afectată de pandemie prin închiderea restaurantelor și limitarea numărului de persoane ce pot participa la evenimente: nunți, botezuri, aniversări, a primit lovitura de grație.

Toate evenimentele private enumerate mai sus, fie ele în spații deschise sau închise, au fost interzise pe plan național, anunțul fiind făcut de secretarul de stat Raed Arafat.

Zeci de mesaje de nemulțumire au fost publicate pe grupurile de fotografie și videografie, oamenii temându-se că se va alege praful de afacerile lor.

În județul Sibiu sunt mii de fotografi și videografi care trăiesc exclusiv din evenimentele private. Aceștia au achiziționat aparatură foto – video de mii de euro prin rate bancare care trebuie plătite la timp.

Nici pentru restaurante și localuri nu este o decizie prea favorabilă, patronii pierzând banii din închirierea localurilor și sălilor de nunți.

Totuși, în ciuda măsurilor luate de Guvern, numărul cazurilor de infectare de pe teritoriul României trebuie să scadă printr-o responsabilitate colectivă: purtarea măștii de protecție în mod corect, dezinfectarea mîinilor și a suprafețelor, evitarea locurilor aglomerate și păstrarea unei distanțe de cel puțin 1.5 metri față de alte persoane.

Alte măsuri luate de Guvern:

  • Starea de alertă se prelungește cu încă 30 de zile.
  • Purtarea măştii este obligatorie în zonele aglomerate unde incidenţa este sub 3 la mie.
  • Când incidenţa depăşeşte 3 la mie purtarea măştii e obligatorie în toate spaţiile deschise.
  • Evenimentele private – nunţi, botezuri, aniversări – în spaţiile închise şi deschise sunt interzise pe plan naţional.
  • Tot personalul din centre rezidenţiale se va testa o dată pe săptămână.
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Trenul periurban Sibiu, face un pas mare spre implementare

Premierul Marcel Ciolacu în vizită la Sibiu