Mihaela Motoc a înţeles pe băncile Facultatăţii de Teologie din Sibiu, că ortodoximul este o misiune de viaţă. Şi paşii au purtat-o spre Africa. O prezenţă atipică pe continentul negru, Mihaela Motoc a devenit rasofora Mihaela, una din etapele vieţii monahale. „Povestea misiunii mele în Africa începe odată cu intrarea la facultatea de Teologie de la Sibiu, în anul 2014, când am început să îmi pun foarte serios întrebarea: care este rostul meu pe pământ ? Eram deja la vârsta maturității, căsătorită, dar fără copii, și tot ceea ce făcusem până atunci în viață simțeam că nu mă împlinește pe deplin. Îmi doream foarte mult să mă dăruiesc slujirii lui Hristos și să ajut cât de puțin suferința oamenilor, inclusiv a mea. Astfel, am cautat și cu sufletul și cu trupul ceea ce m-ar împlini și m-ar aduce cât mai aproape de Dumnezeu” mărturiseşte rasofora Mihaela.

Astăzi este în Rwanda, ţară greu încercată în ultimii ani de război civil şi genocidul care a făcut înconjurul lumii. Acolo, astăzi s-a ţinut slujba de Sf. Nicolae. Iar sora Mihaela a împărţit daruri, strânse cu spijinul părintelui Laurenţiu Broscăţeanu de la enoriaşi din Cisnădie şi Sibiu. Unul din multe acţiuni de binefacere pe care rasofora Mihaela le face de ani buni în Africa, cu sprijinul prietenilor şi sponsorilor, mulţi din România. „Pe data de 10 septembrie 2019 am ajuns prima dată în Rwanda. Dragostea mea pentru Rwanda s-a concretizat în relațiile personale pe care le-am construit cu oamenii și copiii de aici. În scurt timp am câștigat încrederea IPS Sale, care mi-a dăruit multă binecuvântare și libertate de a activa în Parohii.” Înainte de Rwanda, a lucrat în Madagascar.

Doreşte să construiască prima mânăstire ortodoxă
„Lucrarea mea misionară se împletește cu ascultarea și slujirea față de Mitropolia de Burundi și Rwanda. Avem șase Parohii, șase Preoți doar în Rwanda, un Arhidiacon, un Diacon și un Ipodiacon, un Protopsalt, câteva Comunități și mulți Citeti bisericești. Acesta este câmpul nostru principal de a acționa, dar nu inseamna ca nu ne intereseaza și cererile de ajutor din alte părți. Printre activitățile mele față de oameni sunt: ajutorarea cu alimente, hrană, îmbrăcăminte, produse igienice și sanitare, plata taxelor școlare și a asigurărilor de sănătate, tratamente și consultații, construire de case, și ce este necesar vieții. Iar ca proiect mare am primit binecuvântarea și marea responsabilitate de a construi prima Mănăstire, unde dorim de fapt a fi un centru misionar cu o școală, un cabinet medical, o farmacie etc.”. Iar pentru aceasta rasofora Mihaela Motoc are nevoie de sprijn.

le vorbiti despre Iisus Hristos cu ei sau vreti sa-i faceti cetateni romani? ca se vede clar care-i scopul vostru, si sigur ala nu-i Domnul Iisus Hristos.