17.4 C
Sibiu
duminică, 08 septembrie, 2024

Spectacolul de teatru “Spune-mi ce-ai făcut cu banii!” ajunge la Sibiu

Știri din Județ

Teatrul Globe din București anunță publicul sibian de punerea în scenă a comediei spumoase, Spune ce ai făcut cu banii, la Centrul Cultural Ion Besoiu, sâmbătă, 16 aprilie.

Râsul vindecă orice sau mai bine spus este cel mai bun tratament; mai ales acum, când viata noastră, a tuturor, a pendulat între serviciu și casă, între restricții și relaxari temporare, între cutii cu medicamente luate preventiv și măști în spatele cărora doar puteam ghici expresia chipului, între frică, deznădejde, speranță și încredere.

Dar lumea merge mai departe – încetul cu încetul, pas cu pas, societatea începe să iasă din încorsetarea medicală și restrictiile impuse. Pare că de data asta, la capătul tunelului, chiar se vede luminița…

Despre lumina de la capătul tunelului este vorba și în piesa noastră. Un tunel hipnotic, în care lumina de la capăt este speranța unei vieți mai bune, este promisiunea unei înțelegeri reciproce, este descoperirea abilității de a ne iubi din nou. 

Povestea este simplă: Nadejda Petrovna (Anca Sigartau) este disperată. Bărbatul ei, Boris (Claudiu Bleonț), a băut iar și a uitat ce a făcut cu banii de salariu. I-au căutat prin toată casa, au răscolit mica lor garsonieră (Nadia și Boris sunt muncitori, el macaragiu, ea brancardieră – trăiesc greu, se descurcă și mai greu, trag de fiecare ban). După epuizarea tuturor soluțiilor clasice, Nadiei nu-i rămâne decât o singură variantă– invitarea unui hipnotizator (Claudiu Maier), ales în urma unui anunț găsit în ziar, care să-l hipnotizeze pe Boris și să afle unde a pus banii de salariu.

Și de aici Începe toată nebunia: sub hipnoză încep să spună tot ceea ce au făcut și ascuns unii de alții, ce părere au cu adevărat unii despre alții, ce vise și speranțe au. Dar totul, absolut totul, este un hohot continuu de râs. Situațiile imposibil de rezolvat și problemele din trecut devin motive de dispută și generează soluții comice. Inclusiv un final pe care nimeni nu-l anticipează.

Așadar un spectacol de teatru care vă va provoca, vă va bucura și vă va arăta că viața e frumoasă și că poți găsi iubire chiar și la etajul 10 al unui bloc de garsoniere din peninsula Kamceatka.

 

“Spune-mi ce-ai făcut cu banii!”, adaptare după V. Sigarev cu Anca Sigartău, Claudiu Bleonț și Claudiu Maier.

Spectacolul va avea loc la Centrul Cultural Ion Besoiu din Sibiu, sâmbătă 16 aprilie. Biletele s-au pus în vânzare on-line, pe www.iabilet.rohttps://www.facebook.com/Teatrul-Globe-101693005473823

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Trenul periurban Sibiu, face un pas mare spre implementare

Premierul Marcel Ciolacu în vizită la Sibiu