17.4 C
Sibiu
duminică, 08 septembrie, 2024

O nouă ediție TRANS.FORT își așteaptă publicul la o seară plină de activități, în inima Transilvaniei

Știri din Județ

Sâmbătă, 18 mai 2024, porțile fortăreței Apold stau deschise până la miezul nopții pentru inaugurarea unei noi editiii TRANS.FORT, un proiect curajos de conversie și reutilizare adaptivă a unei biserici fortificate în inima Transilvaniei, proiect ajuns la a2a ediție .

Membrii Asociatiei CasApold, initiatoriii proiectului va invită să fiți Noctambuli la Castel și sa participați la o seară plină de activități, cu multiple expoziții în premieră, tururi ghidate la lumina lumânărilor și un concert ambiental care promite să fie o călătorie sonoră și vizuală în timp.

Sursa Foto: informatii-romania.ro

Programul serii va începe cu deschiderea porților la ora 17:00 și se va încheia la 23:30. Concertul live de la 20:30, susținut de trupa cu origini spaniole SAHIL, va oferi participanților o călătorie prin geografia sonoră a țărilor calde, interpretată cu contrabas și violoncel. Tururile ghidate în limba română și engleză vor avea loc la orele 21:30 și 22:00, oferind vizitatorilor o incursiune captivantă în istoria și arhitectura cetății pet imp de noapte.

TRANS.FORT prezintă o serie de proiecte permanente ce vor fi accesibile publicului până la data de 14 septembrie 2024. Printre acestea se numără o galerie offspace pentru artiști contemporani care va ocupa Turnul Alb. Sub titlul Rezonanța TRANS.spatială, expoziția  îi provoacă pe vizitatori să-și reevalueze percepțiile asupra spațiului și timpului prin intermediul artei contemporane. Artiștii invitați, Ana Stefania Andronic Buzu și Radu Razvan Augustin, vibrează într-o rezonanță complementara—un dialog armonios între tradiție și inovație, antichitate și contemporaneitate, generând un dialog care străbate secolele.

Deasemenea se inaugurează o expoziție de cercetare dedicată istoriei locale locale in interiorul Bisericii,  gândită că un atelier dinamic în continuă adaptare.

 Casă Paznicului va găzdui o expoziție de documentare a modului tradițional de prelucrare a fibrelor naturale și utilizarea acestora în țesătura populară timpurie. Expozitia își propune să aducă în atenția publicului importanța și valoarea hainelor realizate manual, într-o lume dominată de producția în masă și de materiale sintetice. Turnul Ovazului devine un spațiu pentru dialog și conștientizare ecologică adresat în special familiilor cu copii, fiind gândit că o experiență imersivă interactivă, mulți-senzorială care va reproduce trăiri pe care le experimentăm când intrăm în pădure, o experiență plină de distracție și cunoaștere percepută prin stimularea tuturor simțurilor.

Intrega fortificatie prinde viață, lumina si culoare si asteapta vizitatorii sub stele pentru a simti, a invata lucruri noi, a discuta si a se distra intre zidurile pline de istorie. Nu ratați această călătorie în timp și spațiu la Noctambuli la Castel!

TRANS.FORT 2.0 este o inițiativă de conversie și reutilizare adaptivă a unei fortărețe medievale din Transilvania, coordonată de membrii Asociației CasApold, Ania Bethge, Sebastian Bethge și Claudia Falutoiu. Partenerii proiectului sunt Asociația Soxen, Hosman Durabil, Primăria Apold și Noaptea Muzeelor, cu sprijinul Ordinului Arhitecților din România din Timbrul de Arhitectură.

Pentru mai multe informații despre eveniment și programul detaliat, vă rugăm să accesați contul de Google al bisericii fortificate Apold sau paginile de Facebook:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Trenul periurban Sibiu, face un pas mare spre implementare

Premierul Marcel Ciolacu în vizită la Sibiu