18.1 C
Sibiu
duminică, 30 iunie, 2024

Alianța Dreapta Unită: AEP a propus înființarea unei secții de votare în Cartierul Arhitecților, dar Primăria Cisnădie a refuzat (PE)

Știri din Județ

Problema secțiilor de votare din Cartierul Arhitecților, Cisnădie, nu a fost rezolvată, deși Autoritatea Electorală Permanentă s-a implicat și a propus o soluție. Cea care a refuzat a fost Primăria Cisnădie, deși zona are o densitate foarte mare de alegători și nu oferă acestora condiții legale de exercitare a dreptului la vot.


Primăria Cisnădie s-a opus soluțiilor propuse de AEP și a preferat să-i trimită pe locuitorii acestui cartier în zona Cisnădie Vatră, la o distanță de peste 6 kilometri, deși legislația și recomandările Autorității Electorale Permanente precizează că distanța maximă la care poate fi o secție de vot ar trebui să fie 3 kilometri.

La sesizarea USR Cisnădie, AEP a făcut cercetări în zona Cartierului Arhitecților, a trimis adrese către primăria Cisnădie și a stabilit că există cel puțin un spațiu în care se poate amenaja o secție de vot, chiar în Cartierul Arhitecților.

In sensul celor mai sus menționate, ținând seama de cele constatate in urma analizării documentației înaintate de către Primăria orașului Cisnădie în vederea emiterii avizului conform pentru înființarea unei secții de votare la Casa de Cultura Cisnădie și modificarea delimitării unor secții de votare din orașul Cisnădie, județul Sibiu și, totodată, luând în considerare atât dinamica dezvoltării cartierului Arhitecților, cât și criteriul prevăzut de art. 21 lit. e) din Legea nr. 208/2015, cu modificările și completările ulterioare, potrivit căruia „distanța dintre sediul secției de votare și domiciliul/reședința alegătorului să nu depășească de regulă, 3 kilometri”, Autoritatea Electorală Permanenta a propus primarului analizarea posibilității înființării unor noi secții de votare în Grădinița „Eri” aflata în zona cartierului Arhitecților prin adresa Autorității Electorale Permanente nr.7238/10.04.2024.

Reprezentanții AEP au obținut acordul reprezentanților grădiniței ERI pentru amenajarea unei secții de votare în incinta unității, fără ca grădinița privată să solicite chirie pentru spațiul respectiv. AEP a stabilit de asemenea că spațiul alocat îndeplinește condițiile legale pentru organizarea alegerilor.

În același timp, AEP precizează că decizia finală aparține, conform legii, primăriei localității Cisnădie, care, contrar nevoilor cetățenilor din cartier, a comunicat că își menține propunere inițială de a organiza o secție de vot destinată locuitorilor Cartierului Arhitecților în incinta Căminului Cultural, pentru care a cerut deja aviz conform AEP.

„Alianța Dreapta Unită Cisnădie solicită în continuare autorităților, Prefecturii Sibiu, Primăriei Cisnădie să facă toate demersurile necesare pentru ca cetățenii care domiciliază în Cartierul Arhitecților să-și poată exercita dreptul la vot în condiții legale și de bun simț măcar la următoarele alegeri. Cetățenii din Cartierul Arhitecților au dreptul să voteze, iar primăria trebuie să le asigure acest drept constituțional”, a declarat Mircea Orlățan, candidat al Alianței Dreapta Unită la Primăria Cisnădie.

Citește răspunsul oferit de Autoritatea Electorală Permanentă la demersul Alianței Dreapta Unită.

Acest material a fost publicat la comanda Partidului Uniunea Salvați România parte a Alianței Dreapta Unită. CMF: 21240009

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Accident grav pe autostrada A1, Sibiu – Sebeș

Femeie tâlhărită în plină stradă la Sibiu

Cartiere întregi din Sibiu rămase fără curent