17.4 C
Sibiu
duminică, 08 septembrie, 2024

DUMBRĂVENI: Consilierul Primarului obligat de BEJ să șteargă un sondaj

Știri din Județ

Campania electorală în orașul Dumbrăveni din nordul județului Sibiu depășește limita legalului. Asta au constat membrii Biroului Electoral Județean Sibiu care au decis să oblige consilierul primarului să șteargă de pe Facebook o postare în care prezenta un sondaj și o diplomă oferită primarului PSD Emil Dârloșan. Asta după ce Biroul de Circumscripție de la Dumbrăveni a spus că este totul ok.


Reprezentantul PNL în Biroul Electoral de Circumscripție de la Dumbrăveni a sesizat încălcarea legii printr-o postare a consilierului primarului orașului. Acesta folosește pagina sa de Facebook pentru promovarea acțiunilor primarului de 4 ani de zile.

Zilele trecute a postat (captura mai jos) câteva poze care prezintă o diplomă oferită primarului și extrase dintr-un sondaj realizat în Dumbrăveni care îl laudă pe actualul primar. Doar că sondajul nu are elementele legale. Acesta a fost realizat de Asociația Studiu de Cercetare a Informațiilor din București. Tot această asociație a oferit și diploma primarului. Doar că pe siteul asociației respective realizarea de sondaje nu intră în obiectele de activitate, ci mai ales cele umanitare. Însă pe pagina de Facebook a asociației, de 6 luni se promovează servicii de sondare și cercetare de piață oferite contra cost.

Un Birou Electoral la Dumbrăveni cu decizii ciudate

Deși legislația este clară privind publicarea de sondaje de opinie în campania electorală, Biroul Electoral de la Dumbrăveni nu a luat în serios sesizarea reprezentantului PNL. Și după o dezbatere scurtă au votat toți ca să mențină postarea de pe Facebook a consilierului primarului Dârloșan. Mai puțin reprezentantul PNL care a sesizat mai departe Biroul Electoral Județean.

Aici, judecătoarele alături de membrii biroului au decis ștergerea postării pentru că încalcă legea. Rămâne întrebarea cum membrii Biroului de la Dumbrăveni nu au știut legea electorală? Iată lista membrilor Biroului Electoral Dumbrăveni care au votat respectiva decizie ilegală de menținere a unui sondaj fals pe Facebook.

Doar reprezentantul PNL a votat contra.

Asociația din București împarte diplome și studii cui cere

O simplă cercetare pe internet ne arată că Asociația din București care a oferit o diplomă și a menționat un studiu- sondaj propriu în care primarul din Dumbrăveni este foarte popular, a făcut la fel și cu alți primari.

Un primar al comunei Șcheia se lăuda zilele trecute în presa din județul Suceava cu o diplomă identică cu a primarului din Dumbrăveni, de la aceeași asociație. Diploma se vede clar că este scoasă la imprimantă și numele primarului completat mai apoi cu carioca. Altfel spus, un șablon cu același text pentru toți primarii. În general, astfel de studii și diplome se oferă contra cost.

Și la Șcheia și la Dumbrăveni, diploma acordată în urma unui studiu de către Asociația Studiu de Cercetare a Informațiilor condusă de Ivan George Cătălin scrie același lucru. Documentele atașate diplomei prezentate și de consilierul primarului din Dumbrăveni., Sibiu și de cel din Șcheia, Suceava conțin același procentaj, același text privind onestitatea funcționarilor etc. „Studiul de cercetare în baza căruia s-a acordat meritul a fost efectuat prin cele mai noi metode și tehnici informaționale. Respondenții au fost rugați să evalueze pe o scară cu 4 trepte nivelul de satisfacție privind mai multe componente în relație cu Primăria Șcheia statisticile indicând procente între 70-80% rezultate pozitive. Elementele vizate au fost onestitatea funcționarilor, explicațiile primite din partea funcționarilor, timpul de așteptare,  competența, amabilitatea, timpul alocat soluționării problemelor, modul de organizare în relație cu publicul.”

captură din ziarul sucevean snews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Trenul periurban Sibiu, face un pas mare spre implementare

Premierul Marcel Ciolacu în vizită la Sibiu