18.1 C
Sibiu
miercuri, 03 iulie, 2024

Ruxandra Cibu Deaconu a prezentat Programul de Guvernare Locală pentru Sibiu și Contractul cu Sibienii (PE)

Știri din Județ

În prezența consilierilor împreună cu care candidează pentru Primăria Sibiu, Ruxandra Cibu Deaconu, candidata Alianței Dreapta Unită, a prezentat în fața presei „Programul de Guvernare Locală pentru Municipiul Sibiu”, împreună cu „Contractul cu Sibienii”, care cuprinde cele mai importante 10 angajamente asumate de Ruxandra Cibu Deaconu și echipa sa.

Programul de Guvernare Local al Alianței Dreapta Unită este structurat pe opt capitole care urmează cele mai importante direcții de funcționare și dezvoltare a municipiului Sibiu. Începând cu primul capitol intitulat „Sănătatea pe primul loc”, urmat de „Sibiul oamenilor”, care cuprinde cele mai importante domenii ale activității primăriei adresate cetățenilor, programul Alianței Dreapta Unită pentru Sibiu este un program ambițios și trece prin capitolele „Mobilitate egal Libertate”, „Sibiul verde, curat și ecologic”, „Sibiul cultural și turistic”, „Sibiul prosper”, „Sibiul educat” și „Sibiul tinerilor”.

„Este un program ambițios, dedicat sibienilor, având în minte un Sibiu modern, care să ofere tuturor, tineri, vârstnici, copii, femei, bărbați, antreprenori, angajați, pensionari un oraș european. Programul a fost scris de mine și de colegii mei candidați la Consiliul Local și coordonat de echipa de campanie, având sprijinul domnului profesor Adrian Miroiu, specialist în politici publice. Le mulțumesc tuturor pentru efortul făcut în slujba sibienilor”, a transmis Ruxandra Cibu Deaconu, în cadrul conferinței de presă.

„Avem în program inclusiv un capitol scris de echipa noastră de la organizația de tineret, care urmărește un scop foarte clar: cum să transformăm Sibiul în orașul pe care ei, tinerii, și-l doresc în așa fel încât să nu mai fie tentați să plece în alte orașe sau chiar în alte țări”.

Programul detaliat poate fi citit pe RuxandraCibu.ro

I. SĂNĂTATEA PE PRIMUL LOC

Sibiul are nevoie de servicii medicale publice de cel mai înalt nivel, iar pentru acest lucru este absolut necesar să punem la punct un plan de investiții, de dezvoltare a unei structuri suficiente și de modernizare a unităților existente, astfel încât fiecare sibian să poată accesa gratuit, conform legii, serviciile medicale de bază, respectiv pe cele de urgență.

  1. Spital Municipal
  2. Policlinică municipală și centre de permanență
  3. Construirea unui centru de îngrijiri paliative.
  4. Sprijin pentru medici de familie
  5. Înființarea  Direcției de Sănătate și Asistență Medicală Sibiu
  6. Sport egal sănătate – investiții în sportul de masă
  7. Centre și programe de prevenire

II. SIBIUL OAMENILOR

Sibiul trebuie să redevină un oraș al oamenilor și pentru asta toate proiectele de dezvoltare trebuie să fie făcute având în centrul lor interesele locuitorilor, creșterea confortului public al acestora, accesul la servicii publice de calitate, fără discriminare și fără costuri excesive.

A. Regenerarea cartierelor și integrarea de parcuri, spații verzi, parcări etajate.

B. Urbanism în Secolul 21

C. O primărie transparentă – deschidem primăria din prima zi

D. Fără corupție, fără nepotisme

E. Servicii pentru toți, servicii incluzive

F. Consultarea sibienilor și management de cartier

G. Consultarea mediului de afaceri și a ONG-urilor

I. Siguranță în orice colț al orașului

J. Zona metropolitană

III. MOBILITATE EGAL LIBERTATE

Supraaglomerarea traficului auto este problema cea mai acută și mai des invocată de majoritatea locuitorilor orașului, este un corset care limitează sever libertatea de mișcare, consumă inutil timpul, îngrădește viața fiecăruia dintre noi. Îi afectează deopotrivă pe conducătorii auto, pe pietoni și pe ceilalți utilizatori de mijloace alternative de transport, afectează afacerile, comerțul, construcțiile și serviciile publice, frânează dezvoltarea economică și împiedică salvarea de vieți aflate în pericol.

Fluidizarea traficului auto trebuie abordată în cadrul mai larg al îmbunătățirii mobilității urbane, având în vedere toate formele de transport, infrastructura necesară și cadrul urbanistic în care se desfășoară.

A. Direcții de investiții pentru o mobilitate mai bună

  1. Modernizarea infrastructurii de circulație;
  2. Abordarea transportului la nivel metropolitan;
  3. Regândirea transportului public;
  4. Mijloace alternative de mobilitate;
  5. Dezvoltarea sistemului integrat de parcări si noduri intermodale;
  6. Managementul activ al traficului;
  7. Aplicarea principiilor Planului de Mobilitate Urbană Durabilă)

Accentul pentru o mobilitate mai bună se va pune pe crearea de alternative la deplasarea cu automobilul personal: cu autobuz, tren periurban, cu bicicleta și pietonal, dar transportul rutier va beneficia de atenția noastră mărită, cu investiții în pasaje, managementul traficului și fluidizare.

IV. SIBIUL VERDE, CURAT ȘI ECOLOGIC

Orașul Sibiu are nevoie de aer curat, de spații verzi, de mijloace naturale de reducere a poluării urbane specifice. Oamenii au nevoie de locuri în care să se relaxeze, să se deconecteze de la stresul zilnic și există o opinie unanimă privind nevoia majoră de parcuri înverzite, în apropierea cartierelor, pentru a atinge standardele europene în acest domeniu.

  1. Extinderea suprafețelor verzi existente prin plantări și proiecte arhitecturale
  2. Regenerarea albiei Râului Cibin și transformarea într-un ecosistem unic.
  3. Creșterea gradului de curățenie a Sibiului și regândirea sistemului de colectare.
  4. Reducerea impactului activităților municipale asupra mediului

V. SIBIUL CULTURAL ȘI TURISTIC

Cultura și turismul se leagă dintotdeauna în sutele de ani de existență a acestui oraș, pentru că oamenii au fost dintotdeauna atrași de Sibiu în primul rând pentru moștenirea culturală a sa. Pentru a trece la nivelul următor, este nevoie însă de o nouă viziune, de programe inovatoare și de curaj. Mai multă cultură de calitate și turiști care nu mai stau 1 sau 2 nopți de cazare, ci o săptămână, este ținta noastră pentru următorii patru ani.

A. Legături culturale –  Capitală Culturală Europeană permanentă

B. Putem crea evenimente ce pot susține un calendar cultural intens pe tot parcursul anului

C. Pentru turism, avem în vedere asigurarea de bugete mărite pentru eforturile de marketing

D. Dezvoltarea și restaurarea obiectivelor turistice, a muzeelor, care pot asigur un număr mult mai mare de puncte de atracție.

E. Concursuri de soluții pentru un Sibiu cultural

F. Patrimoniu arhitectural, restaurarea clădirilor istorice

VI. SIBIUL PROSPER

O economie locală puternică înseamnă un oraș puternic, cu oameni fericiți, care au venituri suficiente pentru o viață liniștită. Stimularea bunei funcționări a economiei locale, a relației dintre mediul de afaceri și administrație și a eliberării de documentații necesare, avize și aprobări reprezintă garanția unei economii agile, capabilă să genereze prosperitate pentru întreaga comunitate.

A. Atragerea de noi investiții

B. Crearea de locuri de muncă bine plătite

C. Crearea de hub-uri de inovație și creativitate

D. Educație armonizată cu nevoile antreprenorilor

E. Creștem venitul mediu al sibienilor cu 50% în primul mandat

VII. SIBIUL EDUCAT

Administrația locală trebuie să se implice și mai mult atât în finanțarea infrastructurii școlare, cât și în susținerea modernizării actului de educație pentru sprijinirea nevoilor comunității locale. Încurajarea și susținerea financiară a pofilelor de învățământ cu specific, stimularea extinderii activităților extracuriculare în zona educației civice, mărirea rolului de gazdă prin intermedierea dialogului dintre școli, părinți, companii, ONG-uri și instituții sunt benefice pentru ca educația să contribuie la o comunitate mai pregătită pentru provocările unui oraș modern, pentru a furniza forță de muncă educată economiei locale și pentru a susține interesele societății civile.

A. Școli moderne și orientate către nevoile comunității

B. Construim școli noi și suficiente

C. Stimularea cooperării între ULBS, școli și mediul de afaceri. Accent pe cercetare pentru oraș

D. Palatul Copiilor – din cenușăreasă, vedetă

E. Promovarea educației non-formale

F. Consolidarea parteneriatelor cu părinții și comunitatea locală

VIII. SIBIUL TINERILOR

Sibiul trebuie să devină deopotrivă un oraș al tinerilor, al adulților și vârstnicilor. Cu suficiente programe, facilități și proiecte care au ca scop stimularea vieții urbane a tinerilor, cu locuri de muncă și suficiente atracții pentru timpul liber, Sibiul își poate ține tinerii acasă, fără să-i mai vadă plecând.

A. Transport școlar extins

B. Masă caldă în școli

C. Amenajarea de spații pentru activități sportive în aer liber în toate cartiere

D. Vinerea verde – gratuitate pe transportul în comun

E. Stagii de practică plătite în primărie

F. Creșterea implicării tinerilor în procesul decizional prin parteneriat Primărie – Consiliul Elevilor – Asociațiile studențești.

E. Împreună, putem construi un oraș mai incluziv, mai dinamic și mai prietenos cu tinerii.

CONTRACTUL CU SIBIENII

Ruxandra Cibu Deaconu a transmis jurnaliștilor documentul intitulat „Contractul cu sibienii”, prin care își asumă 10 angajamente ferme pe care le va îndeplini pe perioada mandatului de primar, dacă va fi aleasă de sibieni.

  1. Dublăm parcurile, locurile destinate timpului liber și spațiile verzi dedicate relaxării, din interiorul orașului, inclusiv prin transformarea fundamentală a albiei Râului Cibin într-o zonă verde naturală, un ecosistem unic în România.
  2. Începem preluarea Spitalului CFR și demarăm transformarea lui în Spital Municipal și extinderea acestuia prin construirea unei clădiri noi, pentru sănătatea sibienilor;
  3. Începem să schimbăm complet fața cartierelor prin regenerarea arhitecturală a blocurilor, anveloparea termică și construirea de parcări suficiente, sub sau supraterane;
  4. Dezvoltăm o rețea de transport public metropolitan, modernă, rapidă și predictibilă, cu benzi dedicate pentru autobuze și tren local periurban, demarăm investițiile în fluidizarea traficului rutier și rezolvăm mobilitatea pe toate căile de rulare cu Cisnădie, Șelimbăr și alte localități din zona metropolitană;
  5. Atragem investiții străine noi și oferim facilități companiilor existente, pentru ca economia locală să crească rapid, iar salariul mediu al sibienilor să ajungă la 1500 de euro lunar în următorii 4 ani;
  6. Construim o rețea de piste de biciclete sigură, pentru copii și părinți, care să lege cartierele Sibiului de școli, de zonele industriale și de centrul orașului;
  7. Construim cel puțin un complex școlar la nivel de Colegiu Național, care să echilibreze cererea de locuri de școlarizare în zona metropolitană Sibiu;
  8. Investim în sportul de masă, în cluburi municipale, pentru ca accesul copiilor și adulților la terenuri și săli de sport să fie un factor de menținere a sănătății;
  9. Demarăm construcția unei săli de spectacole de nivel european și transformăm turismul de weekend în turism sustenabil, prin investiții în acest domeniu;
  10. Creștem siguranța locuitorilor și în special a copiilor, pe șosele, în cartiere și parcuri și reducem cu 50% numărul de infracțiuni cu ajutorul Poliției Locale și a celei Județene.

PLUS: Finalizăm toate proiectele începute de vechea administrație și aflate în întârziere.

„Toate aceste promisiuni sunt realizabile, au fost atent analizate de mine și de echipa mea și vor începe să fie implementate începând din a doua zi de mandat, fără întârziere”, a mai transmis Ruxandra Cibu Deaconu.

Acest material a fost publicat la comanda Partidului Uniunea Salvați România parte a Alianței Dreapta Unită CMF: 21240009

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Incendiu la un container locuit din Mediaș