14.1 C
Sibiu
sâmbătă, 05 octombrie, 2024

Sibiul, din nou pe podium la marile festivaluri naționale de  muzică, prin tânăra și deja cunoscuta interpretă Cristiana Sofia Damian

Știri din Județ

Cristiana a  mai adăugat în palmares un premiu important și anume Premiul I la prestigiosul Festival- concurs Național de Interpretare a Muzicii Ușoare Românești “ Flori de Mai” care s-a desfășurat la Călărași, în perioada 22 – 26 mai.

Festivalul “Flori de Mai” este organizat de Consiliul Județean Călărași, în parteneriat cu Centrul Județean de Cultură și Creație, fiind difuzat  în integralitate live prin canalul livestream România.  Evenimentul este unul cu tradiție în România, aflat la a XXXIV-a ediție, fiind apreciat de specialiștii în domeniu ca un eveniment cultural de reper, fiind susținut puternic de mediul de afaceri și parteneri instituționali. Acest aspect se observă și în interesul pe care concurenții îl arată față de eveniment, numărul celor care se înscriu crescând considerabil de la un an la altul. Premiile oferite câștigătorilor au fost unele consistente și din punct de vedere financiar, motivând tinerii talentați să își valorifice și să și fructifice talentul lor.

 Concurenții acompaniați  de orchestra maestrului Viorel Gavrilă au trecut  printr-un riguros proces de preselecții, pentru ca apoi să performeze alături de Orchestra condusă sub bagheta maestrului dirijor și compozitor Viorel Gavrilă, unul dintre marii compozitori ai României contemporane, vicepreședinte al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România.

Publicitate

Festivalul „Flori de Mai” crește de al an la an, iar specialiștii îl cotează ca fiind printre cele mai bune din țară.  Însuși maestrul Nicolae Caragia, membru al juriului a declarat presei locale „Eu consider că acest festival este de mare clasă și este unul dintre cele mai bune festivaluri din țară. Din păcate, pentru că au mai existat și Mamaia și alte festivaluri înainte, dar, din păcate, nu mai există. Foarte talentați concurenții. Mereu am spus ce națiune frumoasă și talentată. Copii foarte frumoși și foarte talentați”.

Cristiana a devenit o tânără promițătoare, perseverentă și cu un puternic crez artistic, dovadă fiind faptul că, începând din anul 2023,  a început să își compună propriile piese, prima dintre ele, intitulată “Never give up” fiind deja înregistrată la Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România al cărei membru Cristiana a devenit începând cu luna iulie 2023  și lansată în cadrul unui spectacol organizat la Imperium Live Pub Sibiu, alături de Mira Boțocan, vocal coach de renume național ( Vocea României)  și muzician în trupa Alpha Q, care a scris textul piesei, evenimentul fiind organizat de grupul media 5F Concerts&More,

Cristiana continuă pregătirea sa în domeniul muzical alături de profesori renumiți, care au susținut-o ani la rând, începând cu domnul profesor Claudiu Botoroagă, care a îndrumat generații întregi de copii la  Palatul Copiilor Sibiu, față de care Cristiana are un respect deosebit, pentru că a fost cel care a descoperit talentul său și i-a îndrumat primii pașii , timp de aproximativ 5 ani, pe acest drum al artistului în devenire.

 Astăzi, Cristiana studiază, pe lângă orele de canto, ajunse deja la un nivel superior de studiu, pianul, chitara, dar și noțiunile de teorie  muzicală, fără de care nu ar putea aprofunda și scrie muzica. Grație talentului său și muncii pe care o depune zi de zi, rezultatele nu s-au lăsat așteptate. Cristiana a obținut  deja multe premii valoroase în concursuri și festivaluri, despre care am mai scris de-a-lungul timpului,  dar a început să cânte în spectacole importante la care a fost invitată, atât în țară, cât și în străinătate.

A cântat pe scene din Canada, începând cu anul 2022, în Italia, în cadrul unui eveniment de modă “ Milano Fashion” organizat de promotorul cultural Ioana Al Bada și designer-ul Foglia Monica, care s-a desfășurat sub auspiciile  Săptămânei Modei la Milano, la Palazzo Bovara Corso. De asemenea, a performat și în Dubai, doi ani la rând, în cadrul  evenimentului “World Fashion Festival Awards Dubai”, unde  a susținut un recital între momentele de ieșire la scenă a designerilor de renume mondial, unde au fost invitați și membri ai Casei Regale din Dubai.

Cristiana și-a exprimat deja visul de a aplica la Universitatea BerkleeBerklee College of Music  din Boston, USA,  având specialitatea pop și jazz, pregătindu-se pas cu pas spre acest țel ai ei, așa cum ne-a povestit cu atâta siguranță de sine.

Suntem siguri că va reuși, pentru că este o tânără talentată și ambițioasă.

Felicitări, Cristiana și, precum titlul melodiei tale : Never give up!

Pentru a o asculta, dincolo de orice alte descrieri, puteți accesa canal său de You tube Cristiana Sofia Damian și Instagram cristiana_damian.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Adolescenți sibieni în dialog cu actorii la teatru

Accident mortal pe Valea Oltului, lângă Racovița

Fetele de la FC Hermannstadt au cedat la Bistrița

Fetelele de la AcroDance Sibiu sunt campioane europene

5 sfaturi utile pentru protejarea articulațiilor

Un nou egal pentru ACS Mediaș în liga a treia