13.1 C
Sibiu
duminică, 06 octombrie, 2024

Medalii câștigate de elevii sibieni la Jocurile Naționale Special Olympics

Știri din Județ

”Competițiile sportive ne-au ajutat să ne demonstrăm abilitățile, să ne susținem reciproc dar și să ne bucurăm de o atmosferă plină de emoție și multe surprize”, au declarat tinerii care au participat la cel mai mare eveniment sportiv dedicat persoanelor cu dizabilități intelectuale din România, Jocurile Naționale Special Olympics, care a avut loc în perioada  17-19 mai 2024 la Oradea.

La cea de-a 17 ediție a Jocurilor Special Olympics au participat și 7 elevi de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr.1 Sibiu, aceștia reușind performanța câștigării a 11 medalii ( 8 de aur și 3 de argint).

Tinerii Lakatoș Florin și Moldovan Alin (tineri aflați cu măsură de protecție specială în cadrul Asociației ”O Speranță pentru Semeni”) au obținut fiecare câte două medalii de aur, la bocce simplu și bocce dublu, iar tânărul Codruț Zamfir (aflat cu măsură de protecție în cadrul aceleași asociații) a obținut medalia de bronz la baschet unificat 3×3. Alături de aceștia s-au aflat profesorii Mureșanu Mihaela,  Mihăilă Ionuț și Șofîlcă Anda din cadrul CSEI nr.1 Sibiu.

Publicitate

”Diferiți, dar egali, cu energie și perseverență, învățăm să prețuim diferențele dintre oameni, rămânând mereu alături de ei. Sportul ne reunește și ne încurajează deopotrivă să ne manifestăm unicitatea, cât și abilitățile care ne fac speciali” , a precizat prof. Mihaila Mihai Ionuț din cadrul CESI nr.1 Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Adolescenți sibieni în dialog cu actorii la teatru

Accident mortal pe Valea Oltului, lângă Racovița

Fetele de la FC Hermannstadt au cedat la Bistrița

Fetelele de la AcroDance Sibiu sunt campioane europene

5 sfaturi utile pentru protejarea articulațiilor

Un nou egal pentru ACS Mediaș în liga a treia