20.7 C
Sibiu
luni, 01 iulie, 2024

Bogdan Bucur – primarul liberal care a împlinit o dorință veche de aproape un secol a rășinărenilor: construirea și punerea în funcțiune a rețelei de gaz metan! (PE)

Știri din Județ

Vineri, 31 mai 2024, va rămâne ziua în care rășinărenii și-au văzut îndeplinită o dorință datând încă din anul 1930: comuna lor să fie conectată la rețeaua de gaz metan.

„În 1930, oamenii au fost puși să aleagă între a avea legătură cu Sibiul, prin introducerea liniei de tramvai, sau de a le fi construită o rețea de gaze naturale. Au ales transportul, ceea ce a contribuit la dezvoltarea localității, însă nu atât de mult pe cât ar fi putut-o face gazul metan!”, a declarat Bogdan Bucur, la evenimentul de inaugurare a noii rețele de gaz.

Pentru realizarea a 24 de kilometri de rețea și 1930 de branșamente, administrația locală condusă de Bogdan Bucur a obținut o finanțare de 30 de milioane de lei, din Programul Anghel Saligny. „Am avut parte de un constructor serios, care și-a făcut treaba, terminând investiția cu 9 luni de zile mai devreme”, a mai spus edilul rășinărean.

De astăzi, gazul metan a ajuns la poarte locuitorilor de pe 10 străzi ale comunei. „Sunt străzile la care rețelele au fost deja verificate, iar până la toamnă gazul va ajunge la toate gospodăriile din comună”.

La fericitul eveniment din viața rășinărenilor a fost prezent Marcel Luca, vicepreședinte al Consiliului Județean Sibiu, om cu o îndelungată experiență în administrația publică, în prezent candidat la postul de consilier județean pe lista Partidului Național Liberal: „Îl felicit pe Bucur că a reușit ceea ce mulți alții înaintea lui doar au încercat: să aducă gazul metan în casele rășinărenilor. De acum, comuna are toate șansele să se dezvolte într-un ritm accelerat, întrucât atât sectorul industrial, cât și cel imobiliar, au nevoie de acces la rețeaua de gaz. Felicitări și rășinărenilor care și-au susținut primarul de-a lungul lucrărilor, înțelegând că disconfortul este unul temporar”.

Bogdan Bucur a ținut, la rândul său, să mulțumească comunității pe care o conduce și din care face parte: „Oamenii au dat dovadă de multă răbdare pentru că fiecare dintre noi știe ce înseamnă un șantier. Așa a fost și atunci când s-a lucrat la extinderea rețelelor de apă și canalizare sau la reparația drumurilor. Îmi aduc aminte că au fost unii care mai spunea că „o să mor și nu am să văd apă, canal și gaz în Rășinari! Toți trăiesc, iar acum au acces la aceste utilități!”

În prezent, în comună se derulează numeroase investiții: rețea de canalizare în Prislop, reabilitări și achiziție de echipamente pentru școlile „Goga” și „Barcianu”, modernizarea primăriei și a străzilor Droc, Ciucianu, Subcostișă, Popa Bratu.

„Nu ne vom opri aici: avem deja două proiecte depuse pentru finanțare la Compania Națională de Investiții, pentru construirea unei creșe cu 70 de locuri în curtea școlii „Barcianu” și a unui complex sportiv pe Valea Ștezii. Valoarea acestora este de 9,3 milioane de lei și sunt utile unei comunități pe care o dorim întinerită și sănătoasă”, a mai spus Bogdan Bucur, cel care pe 9 iunie va cere un nou vot de încredere rășinărenilor care, astăzi, au văzut că dorința bunicilor și părinților lor a fost împlinită: gaz metan pentru Rășinari!

Publicat la Comanda PNL Filiala Sibiu, cod AEP 21240015.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sibiancă dată dispărută

Sărbătoarea cununii la Cârța (Sibiu)

Accident grav pe autostrada A1, Sibiu – Sebeș

Femeie tâlhărită în plină stradă la Sibiu