17.9 C
Sibiu
sâmbătă, 28 septembrie, 2024

Maricuța, candidat la Primăria Șelimbăr, pus de BEJ să șteargă referirile la sondajul în care se declară deja câștigător

Știri din Județ

Daniel Maricuța candidează independent la Primăria comunei Șelimbăr. Acesta este cunoscut pentru calitatea sa de fost primar, când a fost nevoit să demisioneze datorită unor dosare penale pe numele său și ale altor angajați din Primărie. Acum este forțat de Biroul Electoral Județean Sibiu să șteargă afirmația pe care o face pe Facebook cum că el va câștiga Primăria Șelimbăr cu 72%, conform tuturor sondajelor.


Deși ieri, membrii Biroului Electoral din Șelimbăr au refuzat cererea PNL de a obliga pe Maricuța să șteargă această informație, neverificată independent, astăzi judecătoarele de la BEJ alături de membrii acestui birou au inversat decizia.

„În urma sondajelor care arată că voi câștiga alegerile cu 72%…” scrie Maricuța pe contul său de Facebook folosit ca mijloc de campanie electorală. Doar că afirmația sa nu este susținută de niciun sondaj, firmă de sondare etc. Membrii BEJ au decis astăzi să oblige pe Maricuța să șteargă afirmația (vezi captura mai jos). VEZI DECIZIA BEJ.

Legea electorală permite candidaților să facă orice promisiuni electorale, chiar dacă multe sunt neverosimile. Dar nu permite publicarea de informații mincinoase sau nesusținute cu dovezi. Cum nicio firmă de sondare, eșantion, perioadă nu au fost amintite de Maricuța, afirmația sa că va câștiga alegerile la Șelimbăr cu 72% are rolul să ducă în eroare electoratul.

Pentru Șelimbăr nu există în spațiul public niciun sondaj de opinie oficial. Singura informație este de la perioada de strângere de semnături când actualul primar PNL, Marius Grecu a depus 5.000 de semnături de susținere a candidaturii sale. Conform AEP la Șelimbăr sunt înscriși 13.970 de alegători.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Medicul Liliana Coldea a fost arestată pentru 30 de zile!

FC Hermannstadt a cedat la trei goluri la Ploiești

Sibiul celebrează Noaptea Cercetătorilor