18.1 C
Sibiu
marți, 02 iulie, 2024

Săptămâna copilăriei la Biblioteca ASTRA Sibiu

Știri din Județ

Biblioteca ASTRA Sibiu a sărbătorit ca în povești, timp de o săptămână, inocența, veselia și farmecul copilăriei. Activitățile creativ-educative i-au provocat pe copii să rescrie cu lumină realitatea și să ne reînvețe despre frumusețea lui A FI. Zâmbetele senine și bucuria tinerilor îndrăgostiți de viață și de cărți au invocat vara și au adus soarele în inimile celor din jur.

„Am petrecut la Biblioteca ASTRA o săptămână plină de activități care au adus bucurie copiilor din orașul și județul Sibiu. I-am însotit pe cei mici într-o altfel de călătorie a cunoașterii și a înțelegerii lumii. Incursiunile în istoria Sibiului, invitațiile la lectură, atelierele, dezbaterile asupra lumilor fantastice din povești, vizitele în spațiile bibliotecii și momentele recreative au constituit pilonii micului univers pe care l-am prezentat copiilor în aceste zile.” – a spus dl. Răzvan C. Pop, directorul Bibliotecii ASTRA Sibiu.

În cadrul participării la proiectul „Sibiu, orașul copiilor”, organizat de biblioteca publică sibiană, elevii claselor a IV-a de la Colegiul Național „Octavian Goga” și școlile gimnaziale „Regina Maria”, „Ioan Slavici” și Nr. 18 din Sibiu au descoperit orașul natal dintr-o altă perspectivă, prin intermediul tururilor ghidate în zona istorică a Sibiului, alături de istoricul Răzvan C. Pop. Realizate în partea centrală a vechiului burg, aceste incursiuni reprezintă pentru copii o oportunitate de a afla informații inedite despre locul în care trăiesc. Istoria Sibiului prezentată cu farmec și pasiune, presărată cu povești și legende referitoare la punctele de interes ale orașului și evenimente majore din trecut, aduc elevilor nu doar cunoștințe suplimentare, ci și bucuria redescoperirii locului numit „acasă”.

Publicitate

„Ora de Poveste” a reunit fanii lui Harry Potter, care au dezbătut cu pasiune seria scrisă de J. K. Rowling. Încurajați de voluntari, juniorii au susținut prezentări contracronometru despre fiecare dintre volume, au comparat cărțile cu producțiile cinematografice, aducând argumente în favoarea lecturii sau a utilizării tehnologiei pentru a descoperi lumea fantastică creată de autoare.

La Filiala Bâlea a Bibliotecii ASTRA Sibiu, copiii din comunitate au participat la un atelier despre biodiversitate. Aceștia au aflat numeroase informații despre speciile pe cale de dispariție și responsabilitatea oamenilor în protejarea mediului natural înconjurător. Filiala Valea Aurie a organizat ateliere de lectură şi vizionări de filme pentru micuții din vecinătate.

Casă primitoare și confortabilă a fost, desigur, Compartimentul pentru Copii și Tineret situat în sediul central al bibliotecii. Aici elevii de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr.2 Sibiu și preșcolarii de la Grădinița „Tărâmul Zânelor” au fost bucuroși să pătrundă în lumea formidabilă a cărților și să discute despre personajele preferate. Bibliotecarii astriști au primit o misiune specială din partea școlarilor: păstrarea unei capsule a timpului în care cei mici și-au scris gândurile pentru copiii viitorului.

Ziua de 1 Iunie a fost a fost sărbătorită cu multă bucurie și bună dispoziţie alături de copiii din trei comunități ale județului Sibiu: Cisnădie, Orlat și Biertan. Activitățile propuse de bibliotecarii astriști din sediul central al Bibliotecii ASTRA au creat amintiri de neuitat pentru elevii sosiți de la Orlat și Biertan. Incursiunea în lumea cărților, activitățile creative, jocurile și realizarea unui mesaj peste timp adresat generațiilor viitoare au constituit provocarea pregătită copiilor care au vizitat biblioteca publică sibiană, instituție care se bucură de susținerea Consiliului Județean Sibiu. În orașul Cisnădie, Ziua Internațională a Copilului a fost sărbătorită în Piața Revoluției, loc în care copiii au participat și la activitățile creative organizate la standul bibliotecii.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Incendiu la un container locuit din Mediaș