17.3 C
Sibiu
joi, 04 iulie, 2024

Adrian Bibu (PNL) propune un centru expozițional și de business pe calea Poplăcii: Săli de conferințe și spectacole, un amfiteatru, o galerie de artă (PE)

Știri din Județ

Candidatul PNL Sibiu la funcția de primar al municipiului Sibiu, Adrian Bibu, a prezentat, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții mediului de afaceri, propunerea de realizare, pe Calea Poplăcii, a unui Centru Cultural Expozițional și de Business.

„Nivelul de dezvoltare atins de Sibiu, numărul mare de companii puternice, viața culturală a acestui oraș și avantajele sale geografice ne obligă la un astfel de demers. Este o investiție care ne va readuce în cursa cu alte comunități dinamice din Transilvania” a afirmat Adrian Bibu.

Liderul liberal spune că orașul pierde oportunități din lipsa infrastructurii potrivite.

„Companiile mari au depășit, în marile lor evenimente, nivelul întâlnirilor din restaurantele sau sălile de conferințe ale hotelurilor. Majoritatea au nevoie de o infrastructură care să le asigure spații generoase, dotări, facilități precum locurile de parcare. Organizarea de târguri și expoziții, dar și de evenimente culturale întâmpină aceleași probleme” – mai spune candidatul liberal Adrian Bibu.

Proiectul liderului PNL prevede două săli pentru evenimente culturale, de 200 și de 500 de locuri, una de repetiții, o sală open-space pentru alte tipuri de evenimente (concerte, expoziții, târguri), scene și dotări speciale. În zona dedicată evenimentelor de business, alta decât cea pentru evenimente culturale, sunt prevăzute două săli de capacități diferite și un amfiteatru. În plus, va exista o galerie de artă, un magazin de suveniruri, spații tehnice și de depozitare, dar și o zona de realitate virtuală. În exterior, proiectul lui Bibu prevede spații dedicate concertelor și festivalurilor.

În Programul Electoral, Adrian Bibu vorbește despre mediul de afaceri ca despre un domeniu care necesită un alt tip de abordare, una centrată pe dialog continuu.

„Raportarea la companii ca la niște surse de venit care se descurcă după reguli naționale și în legătură cu care administrația locală nu are nicio responsabilitate trebuie schimbată! Companiile, fie ele multinaționale, mari sau mici, fac parte din comunitate! Avem obligații multiple față de ele, iar prima este dialogul! Voi înființa o structură municipală similară celei de la Consiliul Județean: Sibiu Business Agency. Aceasta va avea, pe lângă rolul de a furniza informații complete, și pe cel de a include firmele în procesul de elaborare a strategiilor orașului” – spune Bibu.

Candidatul liberal consideră că marile companii pot obține ușor informații de bază precum așezarea geografică sau cele referitoare la conectivitate și că este nevoie să primească altele, precum capacitățile de livrare a serviciilor de utilitate publică (rețele de apă, canal sau electricitate), precum și cele despre politicile de susținere a învățământului dual sau cele referitoare la puterea de asigurare a forței de muncă sau posibilitățile de mobilitate rapidă a acesteia.

„Investitorii vin dacă știu că aici există o administrație cu planuri de dezvoltare bine puse la punct, dacă simt că au un partener credibil și hotărât, pe lângă restul avantajelor care țin de politici naționale fiscale. Asta trebuie să demonstreze Sibiul și nu o poate face ignorând dialogul” – afirmă Adrian Bibu.

Un capitol important în politica referitoare la mediul de afaceri îl reprezintă HoReCa, un sector față de care administrația locală trebuie să demonstreze respectul cuvenit și în legătură cu care trebuie să se afle permanent.

„Sibiul are în HoReCa un partener pe care îl neglijează, iar acesta are un fel de rol de ambasador. Practic aceste servicii sunt între primele reprezentări ale orașului în relația cu vizitatorii, fie ei turiști sau întreprinzători aflați în delegație” a mai spus Bibu.

Adrian Bibu a organizat patru întâlniri tematice în perioada de până acum a campaniei electorale, cu reprezentanți din domeniul sportului, educației, sănătății și al mediului de afaceri. Tuturor participanților le-a prezentat prioritătile sale, dar și realizările de până acum, din calitatea de lider al Grupului PNL în Consiliul Local Sibiu.

Publicat la Comanda PNL Filiala Sibiu, cod AEP 21240015.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri