17.4 C
Sibiu
duminică, 08 septembrie, 2024

De ce românii aleg pariurile sportive ca hobby?

Știri din Județ

Sportul se numără printre hobby-urile majorității oamenilor, atât de modalitate de relaxare, cât și ca activitate practicată în mod curent. Pariurile pe sport și-a făcut apariția în anul 800 i.Hr, atunci când oamenii care urmăreau Jocurile Olimpice făceau diverse pronosticuri despre disciplinele sportive olimpice. Abia în 1635 a fost înregistrat și primul pariu oficial, la care câștigătorul, în acest caz domnii Havers și Prettman, au primit cota 2.00 la pariul plasat pe o cursă de cai.


În România, pariurile pe sport se identifică pentru mulți români cu Pronosport, un program lansat de Loteria Română în 1946. Pe bilete se puteau plasa pronosticuri pentru meciurile de fotbal din campionatul intern și pe cele din Serie A și Serie B din Italia. După anul 2000, pe plan local au început să apară agențiile de pariuri, iar din 2016, acesta activează în mod legal, având o licență emisă de autoritățile române.

Mai mult decât atât, românii pot paria online pe evenimentele sportive din diverse discipline care se desfășoară local sau la nivel internațional, atât în mediul terestru, cât și virtual (esports și pariuri virtuale). În 2024, valoarea pieței online de pariuri sportive din România a ajuns la 179.6 milioane de dolari, conform Statista, un important serviciu internațional de statistică, cu o prognoza pozitivă de creștere până la 236.6 milioane de dolari în următorul cincinal. Oare care sunt motivele pentru care românii aleg pariurile sportive că hobby?

De ce românii optează pentru pariurile pe sporturi ca activitate recreativă?

Numărul total al românilor care au optat pentru pariurile sportive ca hobby se ridică la 2.4 milioane de persoane. Pariorii români beneficiază de o ofertă diversificată de sporturi, de streaming live TV pentru mare parte dintre evenimentele din sport, precum și de bonusuri atunci când pariază. Pe lista de bonificații se numără bonusuri de bun venit, free bet-uri, pariuri fără riscuri, oferte de bonus de ziua ta, bonusuri la reîncărcare, cote mărite, bonusuri accelerator sau express și multe altele.

Persoanele care pariază pe competițiile sportive asociază acest hobby cu socializarea și petrecerea timpului liber într-un mod plăcut, care completează evenimentul sportiv și îl fac mai interesant. Spre deosebire de alte jocuri de noroc, care sunt asociate cu riscul și adrenalina, pariurile sportive sunt văzute ca opțiune de distracție și relaxare. De altfel aproape 84% dintre români apreciază caracterul distractiv al jocurilor.

Acesta este și principalul motiv pentru care 87% dintre românii care pariază se simt bine, mai ales că 70% dintre aceștia își petrec timpul pariind alături de prieteni. Desigur, 74% dintre pariorii români sunt atrași în mod clar de potențialul de câștig pe care îl oferă pariurile sportive, dat fiind faptul că pronosticurile plasate se bazează pe statistici și date accesibile tuturor și că mediul de pariere este reglementat local, prin ONJN.

Un procent de 69% dintre cei care pariază sunt motivați de adrenalină pe care o simt în momentul în care sunt implicați într-un pariu. Operatorii de pariuri live le oferă pariorilor posibilitatea de a-și controla mai eficient pariurile prin intermediul unor opțiuni precum Cash Out (încasarea câștigului mai devreme). Sunt și români (58%) care văd în pariurile pe sport o modalitate de detașare de viața personală.

Care sunt motivele pentru care pariază persoanele din alte țări ale lumii?

La nivel global 35% din populație a plasat de-a lungul unui an pariuri pe diverse sporturi, precum fotbal, tenis, baschet, baseball, ciclism, box, curse auto, curse nautice, MMA, esports și altele. Pe lângă potențialul de câștig (48%), un procent de 33% dintre pariori consideră că pariurile contribuie la evidențierea competiției sportive, făcând-o și mai interesantă.

În timp ce 35% dintre pariori apreciază entuziasmul din momentul în care pariază pe sporturile preferate, iar 29% sunt dornici să parieze pentru că le place competiția cu ceilalți. În ciuda faptului că pariurile sportive se bazează pe statistici și date, doar 3% dintre cei care pariază reușesc să ajungă la un nivel constant de câștiguri. Se consideră că pariurile sunt rentabile atunci când procentajul de câștig depășește valoarea de 52.4%.

Parierea în mod responsabil este cea mai bună modalitate ca hobby-ul ales de către pariori să fie unul avantajos din toate punctele de vedere. România se numără printre țările cu un nivel de responsabilitate în privința jocurilor de noroc de 99.4%, doar 0.6% dintre pariori confruntându-se cu depășirea limitelor parierii responsabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Trenul periurban Sibiu, face un pas mare spre implementare

Premierul Marcel Ciolacu în vizită la Sibiu