17.4 C
Sibiu
duminică, 08 septembrie, 2024

Licitație „cu cântec” pe Aleea Călăreților din Sibiu. Este menționat și numele Președintelui Iohannis

Știri din Județ

Proprietara unei case situate pe Aleea Călăreților nr.33 din municipiu, acuză Primăria Sibiu că i-a licitat o bucată din propria sa curte fără să-i dea măcar dreptul sau prioritatea de a-l cumpăra. Aceasta a depus la Primăria Sibiu cereri peste cereri în care solicita ca terenul de pe domeniu public, să îi fie vândut. A fost însă refuzată!

Conform actelor, gardul imobilului a fost construit acum mai bine de 20 de ani, respectând aliniamentul străzii. Acest lucru de aliniere cu vecinii s-a realizat la acea vreme, bineînțeles, cu acordul Primăriei Sibiu. Proprietarii dorind să intre în legalitate, au cerut Primăriei Sibiu să reglementeze legal cei 75 mp, mai ales că acel teren este singura cale de acces spre proprietatea sibiencei. Conform acesteia, după ce a fost refuzată de către Primăria Sibiu, autoritatea locală a scos terenul la licitație, aceasta fiind câștigată chiar de către un vecin.

Conform surselor Sibiu Independent, vecinul care a câștigat licitația ar fi prieten bun cu Președintele României, Klaus Iohannis. Nu este un secret faptul că de-a lungul timpului, numele Președintelui a mai fost menționat ca fiind în spatele anumitor decizii controversate luate de primarul Sibiului, Astrid Fodor.

„Am construit gardul la stradă respectând aliniamentul stradal. Am primit acordul primăriei Sibiu să ne aliniem cu vecinii, dar gardul este pe domeniul public. Am solicitat primăriei cumpărarea terenului în suprafață de 75 mp, cu construcție gard din beton cu fundație (construit de noi), singura cale de acces pe care o avem. Fâșia se întinde pe toată lățimea terenului. Primăria Sibiu a scos terenul la vânzare prin licitație publică. A câștigat vecinul. Acum nu mai avem acces la proprietate, sau invers, la stradă, proprietatea s-a transformat într-un loc înfundat. În caietul de sarcini pentru licitație nu se specifica nici un drept de trecere. Cum e oare posibil așa ceva, când primăria ar trebui să apere drepturile cetățenilor?” a declarat pentru Sibiu Independent, doamna Nicoleta Maria Ancas

Jurnaliștii Sibiu Independent au cerut lămuriri oficiale Primăriei Sibiu. Revenim cu informații!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Trenul periurban Sibiu, face un pas mare spre implementare

Premierul Marcel Ciolacu în vizită la Sibiu