17.9 C
Sibiu
sâmbătă, 28 septembrie, 2024

Să râdem cu Maricuța la Șelimbăr

Știri din Județ

În 30 de ani de presă, nu am asistat la o întâlnire electorală cum a fost cea organizată de Daniel Maricuța, fost primar al Șelimbărului și actual candidat independent la această funcție. Evenimentul a avut ca temă principală prezentarea punctului electoral al acestuia care prevede că va oferi 5.000 de terenuri gratuite în comună la tineri, dar și la alți cetățeni. Doar că aproape toată întâlnirea a fost condimentată cu glume, poante și miștouri ale candidatului, de aveai impresia că ești la un spectacol de comedie, nu întâlnire electorală. Cei aproximativ 100 de oameni prezenți, din care o parte tineri, au râs și au aplaudat. Au râs atât de des, de la un moment dat, când un cetățean a întrebat o chestiune serioasă legată de curățarea albiei unui râu, sala a izbucnit în râs. Iar Maricuța a transformat problema serioasă într-o glumă: „Dacă vrei, într-o seară, ne luăm slipul amândoi și facem baie în râu!”. Tot evenimentul s-a ținut într-un salon luxos al firmei private care deține localul Simphony by the Lake, aflat la 8 km de zona locuită a Șelimbărului.


Problemele cu legea ale lui Daniel Maricuța nu s-au terminat. Datorită lor, în anul 2015 a trebuit să renunțe la mandatul de primar. Doar că legea i-a permis să candideze acum. El a prezentat în campania electorală o broșură groasă, lucioasă cu toate proiectele sale. Și ce de proiecte… care mai de care mai imposibil de realizat.

La întâlnirea cu tinerii și cei mai puțini tineri, Maricuța a promis de toate. Că dă 5.000 de terenuri pentru tineri gratuit. Apoi că aceste terenuri se dau și la cei peste 35 de ani în concesiune. A plusat și a spus că dă și la cei care se mută în Șelimbăr, chiar și la cei care mai au o casă. Cele 200 de hectare de teren necesare pentru ideea lui grandioasă ar fi în zona Șopa și în zona Dealul Dăii. Altfel spus, dacă s-ar face, Șelimbărul aproape ar ajunge la dimensiunea Sibiului, ca și suprafață construită și număr de populație. Dar oare infrastructura ar ține atâtea construcții? Nu știm.

Spectacolul cu glume al lui Maricuța a fost plin și de alte promisiuni, multe fantasmagorice sau chiar contradictorii.

Dacă iese primar, scoate angajații Primăriei din Căminul Cultural și din containere

Maricuța a făcut mișto de actulul primar Marius Grecu că a mutat angajații primăriei în containere și în Căminul Cultural. Se știe că Grecu a decis astfel, pentru a ceda sediul mare al Primăriei Șelimbăr, școlii. Acolo acum învață elevi. Maricuța a spus că dacă iese primar, scoate angajații Primăriei din Căminul Cultural, dar și din containere. Apoi a plusat și a spus că el nu stă la birou în container. Cum face, de exemplu, actualul primar Grecu.

Doar că o asemenea mișcare, ar presupune mutarea înapoi în sediul Primăriei. Ceea ce ar scoate în stradă toate clasele de elevi din școală. Maricuța are soluții pentru orice și toate a promis că le face în 3 luni maxim 1 an. Construiește școli, grădinițe, creșe, parcuri, asflatează străzi, trage utilități în noul mega-cartier de 5.000 de case.

Niște cetățeni au arătat documente că Maricuța le-a dat teren în 2008, dar doar pe hârtie

Cum tema principală a întâlnirii era promisiunea electorală a lui Maricuța că va da 5.000 de terenuri la tineri gratuit și proiecte de case și utilități, câțiva cetățeni au venit de la Mohu cu niște hârtii. Ei au arătat lui Maricuța că au primit de la el, din anul 2008, de pe vremea când era primar, terenuri pentru tineri pe aceeași Lege 15 din 2003, pe care și în campanie o invoca Maricuța. Doar că terenurile nu le-au primit efectiv niciodată… Deși Maricuța a rămas primar până în anul 2015.

Maricuța a vrut să vadă hârtiile, apoi a zis că au fost niște probleme cu legea atunci, dar că acum se rezolvă.

Maricuța nu mai vrea echipă de fotbal la Primărie

Un alt subiect abordat de Daniel Maricuța a fost echipa de fotbal din Șelimbăr. El a spus că dacă iese primar echipa nu mai vede niciun ban de la Primărie. El a criticat echipa că a ieșit pe locul 3 în acest campionat. A criticat și salariul primit de antrenorul echipei de fotbal de 10.000 de euro pe lună.

Cu o zi înainte, de această întâlnire, tot la Simphony by the Lake, care a devenit un fel de sediu de campanie electorală pentru Maricuța, acesta a organizat o întânire cu sportivii. Au fost prezenți foarte puțini oameni, majoritatea din echipa sa de campanie, ca și în această seară.

Și glumele au continuat… Lăsăm mai jos câteva secvențe video de la întâlnirea lui Maricuța cu electoratul.

Maricuța și Baie noaptea în râu

Maricuța și echipa de fotbal

Maricuța și realizările în 3 luni

8 COMENTARII

  1. Selimbarul de astazi, cea mai bogata comuna din Romania, există datoria d-lui Marincuta care s-a opus din toate puterile lui Iohanis, care dorea sa includa Selimbarul in Sibiu. A reusit și Selimbarul este astazi nr 1.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Medicul Liliana Coldea a fost arestată pentru 30 de zile!

FC Hermannstadt a cedat la trei goluri la Ploiești

Sibiul celebrează Noaptea Cercetătorilor