17.3 C
Sibiu
vineri, 05 iulie, 2024

Adrian Bibu despre Cultură: „Trebuie să facem un pas semnificativ înainte și să oferim tuturor, instituții sau operatori culturali, infrastructura modernă necesară” (PE)

Știri din Județ

Candidatul PNL la funcția de primar al municipiului Sibiu, Adrian Bibu, a afirmat în cadrul unei dezbateri cu specialiști din domeniul culturii, la care a fost prezent și ministrul Raluca Turcan, că Sibiul trebuie să își asume trecerea într-o nouă etapă și că pentru asta este nevoie de strategie și de investiții.

˝Statutul de Capitală Culturală Europeană din 2007 a fost o bună carte de vizită timp de mulți ani de zile. Însă trebuie să trecem la un alt nivel, bazându-ne pe o strategie coerentă și pe investiții˝ – a spus Bibu.

Dezbaterea cu reprezentanții instituțiilor culturale și ai sectorului independent din domeniu a fost precedată, în săptămânile trecute, de discuții cu reprezentanți ai mediului de afaceri, cu  profesioniști din învățământ, sănătate și sport.

˝În dezvoltarea sustenabilă, dialogul este esențial, iar în Cultură cred că mai este ceva foarte important: abordarea comună cu domeniul Educației. Din acest motiv, la Sibiu, propunerile PNL cuprind, în același timp, proiecte precum Centrele Educaționale SMART sau Centrul Cultural Expozițional și de Business. De asemenea, din același motiv, de-a lungul ultimilor patru ani, am promovat în Consiliul Local Sibiu și în Consiliul Județean inițiative care au vizat susținerea instituțiilor reprezentative, indiferent de subordonarea lor, consolidarea finanțărilor pe agendele culturale și educaționale și parteneriatele ˝- a spus Adrian Bibu.

La întâlnirea cu specialiștii din Cultură, la care au participat câteva zeci de profesioniști din domeniu, Raluca Turcan a făcut o trecere în revistă a inițiativelor PNL care au reușit să îmbunătățească atât activitatea în sectorul instituțional public, cât și pe cea a operatorilor privați.

Candidatul PNL pentru Primăria Sibiu a vorbit în fața invitaților și despre Centrul Cultural Expozițional și de Business, un obiectiv de care Sibiul are nevoie pentru a trece într-o altă etapă de dezvoltare.

˝Trebuie să facem un pas semnificativ înainte și să oferim tuturor, instituții sau operatori culturali, infrastructura modernă necesară. Centrul Cultural Expozițional este un astfel de pas, dar i se alătură și alte tipuri de măsuri˝- a explicat Adrian Bibu.

Centrul Cultural Expozițional, prezentat la întâlnire și ca o prima formă de proiect, ar putea să se realizeze pe Calea Poplăcii, acolo unde Municipalitatea dispune de o suprafață generoasă și de unde accesul ar putea să fie facil grație unei alte investiții importante, Varianta Ocolitoare Sibiu Sud, a Consiliului Județean. Centrul ar urma să dispună de săli de diferite capacități și funcțiuni, de la cele de spectacole și expoziții și până la cele de repetiții sau conferințe. De asemenea, este prevăzută amenajarea unei galerii, a unor ateliere, și a unor multiple spații tehnice.

În exteriorul Centrului s-ar putea organiza evenimente în spații parțial acoperite, dar și evenimente cu participare amplă, în aer liber, precum festivaluri.

Adrian Bibu propune o strategie culturală la care să participe toate instituțiile și operatorii culturali, care să definească interesul Sibiului pe mai multe componente, de la evenimente de teatru sau muzică, evenimente indoor sau outdoor, în spații convenționale sau mai puțin,  spectacole în cartiere și în județ, evenimente pentru tineri sau persoane în vârstă și așa mai departe.

˝În funcție de obiectivele pe care vrem să le atingem trebuie să acționăm și mai ales să acționăm împreună, cu toții, instituții ale administratiei, instituții culturale și operatori culturali˝ – a mai spus Bibu la întâlnirea cu Ministrul Culturii și cu profesioniștii din domeniul cultural.

Publicat la Comanda PNL Filiala Sibiu, cod AEP 21240015.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri