14.1 C
Sibiu
vineri, 05 iulie, 2024

Șofer sibian salvat de un asistent medical aflat în timpul liber

Știri din Județ

Iată că astăzi, cursurile minime de prim-ajutor, promovate intens la nivelul județului Sibiu, și-au arătat încă o dată importanța și funcționabilitatea. În mai puțin de 24 de ore, doi bărbați au fost resuscitați cu succes tocmai datorită intervenției rapide a unor oameni care cunoșteau manevrele de prim-ajutor. Primul caz a fost soluționat de către o echipă de Jandarmi iar al doilea, de către un asistent medical aflat în timpul liber.

Conform Serviciului de Ambulanță Județean Sibiu, astăzi în jurul orei 12:00, un asistent medical aflat în timpul liber și care circula cu mașina personală pe Bulevardul Vasile Milea din Sibiu, a observat o persoană în stare de inconștiență. Victima se afla la volanul unei mașinii oprite la semaforul intersecției Moldoveanu cu General Vasile Milea. Asistentul medical principal POPA NICOLAE a recunoscut simptomele stopului cardiac, a coborât rapid din mașină și a început manevrele de resuscitare. Din fericire inima bărbatului de 64 de ani a răspuns manevrelor și a fost transportat la UPU SIBIU pentru îngrijiri de specialitate.

„Recunoscând Stopul Cardio-respirator, fără sa stea pe gânduri, a coborât din mașină și a început manevrele de resuscitare . În același timp a fost alertat Serviciul Unic de Urgență 112 pentru alertarea echipelor medicale. Colegul nostru a continuat manevrele de resuscitare până la sosirea unui echipaj de la ISU care a preluat și continuat manevrele .Din fericire inima bărbatului de 64 de ani a răspuns manevrelor și a fost transportat la UPU SIBIU pentru îngrijiri de specialitate. Dorim să aducem acest caz în atenția cetățenilor orașului nostru, pentru a arată cât de importantă este începerea manevrelor de resuscitare cât mai repede cu putință. În mai putin de 24 de ore doi oameni au fost resuscitati cu succes, datorita începerii precoce a manevrelor de resuscitare și continuarea lor pana la sosirea echipajelor medicalizate.” au transmis reprezentanții SAJ SIBIU

Publicitate
Asistent medical principal POPA NICOLAE
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri