17.9 C
Sibiu
sâmbătă, 28 septembrie, 2024

ȘELIMBĂR: Maricuța a încălcat, din nou, legea electorală

Știri din Județ

Biroul Electoral Șelimbăr a constat ieri că Daniel Maricuța, candidat independent la Primăria Șelimbăr a încălcat, din nou, legea electorală. Biroul l-a obligat pe Maricuța să șteargă articolele de pe pagina sa de Facebook care fac referire la oferirea de terenuri gratuite pentru tineri.


Dispune înlăturarea de îndată a postărilor de pe pagina de Facebook a candidatului independent, dl Maricuţa Ioan Daniel, cu privire la atribuirea gratuită de terenuri în cartierul Phoenix Şelimbăr, cele referitoare la modelul de cerere pentru atribuirea unui loc de casă gratuit tinerilor conform Legii 15/2003 şi cele privind solicitarea către cetăţeni de a-şi schimba domiciliul pe raza comunei Şelimbăr până la alegerile din 9 iunie 2024.” se scrie în decizia Biroului Electoral Șelimbăr.

Conform legii, în campania electorală, candidații nu pot promite cadouri, daruri etc pentru a fi votați. De asemenea, legislația din România nu permite oferirea de terenuri gratuite de către primar, ci decizia se ia de Consiliul Local al comunității respective. Promisiunile din campanie ale lui Maricuța au depășit chiar și sfera logicii, nu doar a legalității. El a promis că dă terenuri gratuite, nu doar la tineri, dar în concesiune. A promis că face utilități pe bani publici, proiecte de case etc totul din banul public, ceea ce contravine legislației. Mai mult, zonele unde a promis să dezvolte cartiere pentru tineri, o parte sunt afectate de alte proiecte de infrastructură, deja aprobate, ca Centura de Sud a Sibiului. Iar altele sunt în extravilanul localității și nu este permisă construirea.

Maricuța nu este la prima încălcare a legii. Și Biroul electoral județean l-a pus să șteargă un articol în care spunea că el are în sondaje 72%, deși nu există niciun sondaj realizat pe Șelimbăr.

Reamintim că Daniel Maricuța a fost primarul Șelimbărului până în anul 2015, când a fost forțat să demisioneze, datorită unei urmăriri penale a DNA privitor la multe terenuri din comună însușite ilegal de acesta și acoliții săi. Procesele pe aceată temă nu sunt încă finalizate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Medicul Liliana Coldea a fost arestată pentru 30 de zile!

FC Hermannstadt a cedat la trei goluri la Ploiești

Sibiul celebrează Noaptea Cercetătorilor