27.3 C
Sibiu
sâmbătă, 06 iulie, 2024

EDITORIAL: Aici s-a ajuns! Bătrâni amendați pentru intenția de vot

Știri din Județ

Nu credeam să trăiesc în anul 2024, România, Sibiu, ceea ce am experimentat astăzi, în pre-ziua alegerilor locale. Un abuz de putere al Poliției Municipiului Sibiu. Un exemplu grav de încălcare a Constituției și a democrației cu scopul de a influența procesul electoral. Să explic.


Tatăl meu și mama mea au 80 de ani. Tatăl meu a descoperit de curând Facebook-ul și butonează la el pe telefon. Mai scrie un comentariu, dar mai ales dă Like sau Distribuie ce vede pe la alții. Sau trimite prietenilor și familiei diferite linkuri cu articole.

Publicitate

Sâmbătă dimineață, tatăl meu se uita pe Facebook dis de dimineață și a distribuit o postare a unui partid politic. Nici nu și-a dat seama, el vroia să-mi trimită mie postarea respectivă. Doar că sâmbătă, după-masă, doi polițiști înarmați cu pistoale, spray și bastoane i-au bătut la ușă. Și i-au spus că a încălcat legea electorală și i-au făcut proces verbal de contravenție.

Deși legea electorală NU prevede nicăieri că un individ oarecare, neimplicat politic, nici candidat, nu poate vorbi cu alți oameni despre alegeri, indiferent de perioada campaniei electorale. Legea prevede că nu poate face reclamă electorală nimeni în secția de vot sau în jurul acesteia în ziua votului. Nicidecum să nu distribuie pe Facebook sau chiar să posteze ceva. Până la urmă, Constituția garantează dreptul la opinie și libertatea de exprimare.

Mama mea, bolnavă de inimă, cu multe medicamente de luat zilnic, s-a speriat la vederea polițiștilor înarmați. Evident, mai multe pastile, palpitații etc.

Polițiștii au refuzat să spună cine a făcut reclamația și cum de au ajuns așa repede la adresa lor personală doar uitându-se la o postare pe Facebook. Mai ales că tatăl meu are foarte puțini prieteni pe această platformă. Au primit ordin, asta au declarat.

Am sesizat imediat telefonic Biroul Electoral Sibiu și Biroul Electoral Județean. Surpriză! Cei de la Biroul Electoral Sibiu au spus că ei nu au făcut o astfel de sesizare pentru că nu este pe lege! Cei de la BEJ au notat și au spus că vor investiga.

Supriza a căpătat proporții și mai mari când, după 30 minute, aflu că polițiștii sibieni au mai vizitat sâmbătă cu procese verbale de contravenție și alți sibieni. Toți simpatizanți sau distribuitori de articole ale aceluiași partid!

Astăzi, la Sibiu, democrația a murit!

Intimidarea pensionarilor de a nu vota, prin Poliție, se numește Poliție Politică! Acum înțeleg de ce structuri ilegale ca cele create de fostul general SRI Coldea sunt active la noi în țară. Pentru că cineva, acolo sus, îi ține în brațe!

Mama mea a spus că ea nu mai merge la vot. Îi este frică, dacă vine iar poliția la ea cu arme, ca astăzi?

NOTĂ: În forma inițială a articolului de opinie a apărut Poliția Locală Sibiu. Sub emoția puternică a evenimentului părinții mei nu au făcut diferența între Poliția municipiului Sibiu, structură a IPJ și Poliția Locală a municipiului Sibiu. Conform procesului verbal primit ulterior este vorba de Poliția municipiului Sibiu. Îmi cer scuze pentru confuzia creată între instituții.

Publicitate

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri