14.1 C
Sibiu
vineri, 05 iulie, 2024

Spectacole cu tematica bullying-ului și împotriva consumului de droguri pentru tinerii sibieni

Știri din Județ

Proiectul ”Ai puterea de a spune NU”, constă în prezentarea către publicul larg, dar mai ales către publicul tânăr, a unor spectacole cu tematica bullying-ului și a consumului de droguri, adresează nevoia tinerilor de a înțelege aceste comportamente și urmărește să dezvolte gândirea critică a acestora, într-un cadru inclusiv, care facilitează dialogul și relaționarea deschisă.

Proiectul” Ai Puterea de a spune NU” este implementat în judeţul Sibiu de Asociaţia Culturală pentru Educaţie, Tradiţie şi Valori CREATIV şi urmăreşte să susţină publicul tânăr în conştientizarea şi combaterea provocărilor generate de consumul de droguri şi de atitudinile discriminatoare.

În luna iunie vor fi organizate  întâlniri teatrale cu tinerii în cadrul liceelor din Sibiu si Cisnădie. Prin sesiunile de întrebări și răspunsuri organizate la finalul reprezentațiilor, proiectul valorifică pluralismului de opinii, susține exprimarea liberă și furnizează direcții și perspective benefice pentru persoanele aflate în situații similare celor abordate.

Publicitate

Spectacolele care fac obiectul proiectului sunt construite pe baza unor experiențe reale și presupun o componentă interactivă, prin care publicul are posibilitatea de a intra în contact cu o ilustrare autentică a provocărilor generate de adicție și discriminare. Opțiunea de a dramatiza și anonimiza povești de viață reale permite dezvoltarea atitudinilor prosociale și asigură un context pentru identificarea subiectelor din sfera de interes a tinerilor, care pot fi ulterior integrate în produse artistice inovatoare.“ au transmis organizatorii.

Proiectul își propune să crească implicarea publicului tânăr în activități culturale, oferindu-le o variantă de a-și petrece timpul liber care este relevantă pentru modul lor de viață și care adresează dificultăți și situații presante în perioada adolescenței.

Un proiect cofinanțat de Consiliul Județean Sibiu în cadrul agendei de tineret 2024.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri