18.1 C
Sibiu
duminică, 30 iunie, 2024

Scandal la Porumbacu de jos. Actualul primar, Georgeta Poșa a contestat rezultatul. Acuze de la PSD că se fraudează alegerile

Știri din Județ

În urma votului de duminică, la funcția de primar al comunei Porumbacu de Jos a câștigat alegerile candidatul PSD, Martincu Dorel cu 802 voturi. Actualul primar PNL, Georgeta Poșa a contestat numărarea voturilor pentru că voturile anulate, spune ea, ar fi fost valide și erau pentru ea. Ea a primit 755 de voturi. Biroul de Circumscripție se întâlnește la ora 18 pentru a decide asupra contestației.


ACTUALIZARE 12 iunie ora 9:00: Aseară, Biroul Electoral Județean Sibiu a trimis înapoi procesele verbale și sacii cu voturi la Porumbacu de Jos. Președinta Biroului Electoral Porumbacu ne-a declarat de dimineață că este vorba de niște mici erori în procesul verbal, lipsa unor semnături ai membrilor biroului pe un exemplar din procesul verbal. Reprezentanții PSD Sibiu acuză că a fost vorba de scrierea greșită a numărului de voturi în mai multe rubrici.

Publicitate

ACTUALIZARE ora 19.20: Biroul Electoral Porumbacu a respins contestația primarului Georgeta Poșa. Aceasta mai are o cale de atac la Biroul Electoral Central de la București.

Porumbacu de Jos nu a terminat procesul electoral nici acum. Deși s-au numărat voturile de mai multe ori și ieri Biroul Electoral de Circumscripție a anunțat rezultatele finale, actualul primar Georgeta Poșa a contestat această numărare. Ea a pierdut la 47 de voturi. Poșa spune că voturile anulate erau de fapt voturile ei valide. În total, conform proceselor verbale sunt 46 de voturi anulate în toate secțiile din comună.

Liderul județean al PSD Sibiu, Bogdan Trif se deplasează la Porumbacu de Jos pentru a urmări corectitudinea procesului electoral. El acuză faptul că deja între numărările oficiale au apărut diferențe. Pe siteul oficial al BECC Porumbacu de Jos apare un proces verbal care admite că au fost greșeli la secția din Porumbacu de Sus la numărare. Totuși BECC a dat ca finale rezultatele la funcția de primar și consiliul local.

Iosub Vasile Bogdan, locțiitorul președintelui BECC Porumbacu de jos ne-a spus că toate voturile sunt în saci sigilați la sediul BECC sub pază. Membrii PSD acuză faptul că membrii Biroului Electoral au fost convocați la ora 18, dar președinta BECC a venit mai devreme și ar avea acces la voturi. Iosub neagă aceste acuzații. El a explicat că procedural, contestația se va discuta și decide asupra ei la ora 18. Dacă va fi admisă, se vor renumăra toate voturile din Porumbacu. Dacă va fi respinsă, voturile vor pleca la BEJ pentru a fi predate. Acolo există o programare făcută pentru ora 19, conform reprezentaților BEJ Sibiu, când cei din BECC Porumbacu sunt așteptați să predea procesele verbale și voturile.

Vom reveni cu amănunte.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Accident grav pe autostrada A1, Sibiu – Sebeș

Femeie tâlhărită în plină stradă la Sibiu

Cartiere întregi din Sibiu rămase fără curent