15.1 C
Sibiu
joi, 04 iulie, 2024

EDITORIAL: Ne ducem de râpă ca nație. „Proști, dar mulți!”

Știri din Județ

Aș fi vrut să scriu „ne ducem dracului ca nație” în titlu, pentru că acesta este adevărul. Ultimele alegeri electorale din România au arătat o involuție socială la nivel național. Nu mă refer la un partid sau altul, ci la tipologia de politician adesea votat, evident cu mici excepții. A fost o luptă plină de dezvăluiri, dar și cu bălăcăriri și manipulare și minciună. Din păcate, însă, am observat că avem o nație tot mai ne-educată și unde sunt proști, dar mulți, vorba lui Negruzzi prin gura lui Lăpușneanu…


Lipsa de educație prin sistematica bătaie de joc la adresa sistemului național de educație de 35 de ani își spune cuvântul. Am devenit o nație de inculți, capabili doar de Instagram și TikTok cu transmisii în direct de la orice beșină.

Publicitate

Mai adăugăm tradiționala deja fraudă electorală, pe care am văzut că toți neagă că o fac, toți acuză pe ceilalți, dar toți o practică. Și să nu credeți că vorbesc prostii. Sau să credeți că alte partide mai noi care se bat cu pumnul în piept acum că ei sunt corecți și restul corupți sunt mai breji ca celelalte partide. Aiurea! PSD, PNL, FDGR, AUR, USR etc toți sunt o apă și un pământ. Și am văzut personal în ultimii ani că tehnicile PSD din anii 90 au apărut la FDGR în 2024, sau cele la PNL de prin 2004 când era PD, PDL sau cum se mai numeau sunt folosite cu succes de ceva ani de USR. Iar AUR sau SOS sunt doar niște umile umbre ale fostului partid naționalist PRM.

Alegerile din Duminica Orbului 2024 au fost identice cu cele din 20 mai 1990, doar cu o mult mai mică prezență la vot. Oricât au tras politicienii mincinoși de oameni să iasă la vot nu au convins nici jumătate în Sibiu. Pe la țară a mai mers treaba cu japca și cu banul sau cu promsiuni individuale. De toate părțile.

Am văzut candidați de opoziție a primarului în funcție care se dădeau mari victime și și-au adus în sat „gealați” tocmiți cu simbrie să impresioneze votanții. Am văzut mercenari aduși cu avioanele din Africa. Am văzut primar în funcție care în campanie dormeau că ei sigur ies primari și în noapte numărării voturilor erau ca loviți de apoplexie că au pierdut alegerile. Am văzut oameni care transportau la secțiile de vot cetățeni și făceau presiuni pe oameni să meargă la vot și să voteze cu un anume candidat de opoziție.

Am auzit de bani dați la alegători. Am auzit de voturi luate pe amenințări. Am auzit de șantaj electoral. Am auzit de dublarea sumelor pentru cumpărare votanților chiar în ziua votului, din disperare.

Știți ce nu am auzit și nu am văzut? Instituțiile statului care mențin ordinea. De fapt, am văzut transmisii în ziua votului de la București, de la MAI, cum că totul este bine. Dar totul nu a fost bine în România. Polițiștii și jandarmii s-au făcut că nu văd multe. Au dat amenzi însă la pensionari că distribuia pe Facebook mesaje de la un partid. Că atât i-a dus și pe ei lipsa de discernământ, de carte și ordinul de la superiori. Alți inculți ajunși pe funcții mari în București, dar care nu sunt capabili decât de dat limbi în fund la șefi pentru a urca mai rapid pe scara ierarhică.

Și într-o asemenea Românie, ce pretenții să mai avem?! Lipsa de educație a contat enorm. Disoluția instituțiilor statului și subordonarea lor unei elite contează enorm. Rolul serviciilor secrete în trasarea destinului României va mai conta enorm. Restul e gargară ca să vadă ceva prostimea la TV, Facebook, Tik Tok și să nu mai citească anchete jurnalistice despre marea corupție făcută de ei pe seama votului celor „Proști, dar mulți”.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri