22.3 C
Sibiu
sâmbătă, 28 septembrie, 2024

Prefectul Sibiului aduce clarificări privind desfășurarea alegerilor

Știri din Județ

Având în vedere informațiile vehiculate de un site sibian cu referire la responsabilitatea prefectului județul Sibiu privind durata îndelungată a activităților specifice alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 și a alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din 9 iunie 2024, respectiv preluarea buletinelor de vot și prelucrare a documentelor/materialelor aferente, Instituția Prefectului Județul Sibiu transmite următoarele precizări în scopul unei corecte informări a opiniei publice.

Pe întreaga perioadă a procesului electoral, prefecții, potrivit prevederilor art. 22 (2) din OUG 21/2024 privind unele măsuri pentru organizarea  și desfășurarea alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 și a alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2024, asigură personalul auxiliar al biroului electoral județean, alături de Autoritatea Electorală Permanentă și Institutul Național de Statistică/Direcții Județene, neavând alte atribuții privind desfășurarea acestei operațiuni cum ar fi programul de preluare/primire al documentelor.

Astfel, prin Hotărârea nr. 59 din 10.06.2024, Biroul Electoral de Circumscripție Județeană nr. 34 Sibiu a suspendat activitatea de preluare a buletinelor pentru alegerile europarlamentare și locale începând cu data de 10.06.2024 ora 19:00 până în data de 11.06.2024 ora 9:00.

Totodată a dispus reprogramarea și reluarea operațiunilor de verificare și centralizarea a Proceselor-verbale de consemnare a rezultatelor votării la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European și la alegerile locale din 9 iunie, pentru data de 11.06.2024 ora 9:00.

Potrivit prevederilor art.32 din Legea 115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, pentru modificarea Legii administrației publice locale nr. 215/2001, precum și pentru modificarea și completarea Legii 393/2004 privind statutul aleșilor locali, birourile electorale de circumscripție județeană primesc de la birourile electorale de circumscripție comunală, orășenească, municipală, respectiv de sector al municipiului București, procesele-verbale conținând rezultatul alegerilor, centralizează rezultatele pe județ.

Aceeași atribuție o au birourile electorale de circumscripție județene și în cazul alegerilor Parlamentului European, respectiv de primire a proceselor verbale de la birourile electorale ale secțiilor de votare, a dosarelor cuprinzând listele electorale utilizate, întâmpinările și constestațiile (art.27 (1) lit.f) din Legea 33/2007 privind organizarea și desfășurarea alegerilor pentru Parlamentul European.

Față de cele mai sus menționate Instituția Prefectului Județul Sibiu și-a îndeplinit până în prezent atribuțiile prevăzute în legislația în domeniu și asigurăm cetățenii de îndeplinirea acestora în continuare.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Medicul Liliana Coldea a fost arestată pentru 30 de zile!

FC Hermannstadt a cedat la trei goluri la Ploiești

Sibiul celebrează Noaptea Cercetătorilor