22.9 C
Sibiu
vineri, 21 iunie, 2024

VIDEO: Primarul comunei Laslea a câștigat al cincelea mandat. Și s-a dezlănțuit contra adversarului liberal: O cioară de sas!

Știri din Județ

Ioan Onea (PSD) a fost reales primar al comunei Laslea din județul Sibiu pentru a cincea oară cu 904 voturi (55,7%). El l-a învins pe liberalul Roth Kristian Otto, care a luat 719 voturi. Doar că în noaptea de 9 spre 10 iunie, după aflarea rezultatelor, pe strada principală din Laslea a fost mare miting ad-hoc. Zeci de oameni au ieșit în stradă cu steagurile României și scandau „PSD! PSD!” sau „Onea primar!”, plus multe urlete și țipete de bucurie că a recâștigat primarul. Și primarul a venit în mijlocul lor și a ținut un discurs de pomină ce a fost transmis în direct pe Facebook.


Deși transmisiile au fost apoi șterse, SIBIU INDEPENDENT a intrat în posesia unui fragment din discursul primarului în care acesta jignește alegătorii contracandidatului său. De asemenea el spune despre liberal care este etnic german că este „o cioară de sas”.

Publicitate

Drept răspuns, Roth Kristian Otto a depus plângere la Consiliul de Combatere a Discriminării, mai ales că primarul Onea s-a referit la el și câteva familii de sași din Laslea drept „naziști”.

VIDEO: Primarul Ioan Onea din Laslea

De cealaltă parte, primarul Onea nu regretă cele afirmate și spune că soția și familia sa au trăit un calvar în ultimele zile, datorită unei campanii murdare dusă de adversarul său și un grup de susținători ai acestuia.

„Pentru toți lingăii aștia care ați votat o cioară de sas, să mă pupe undeva. Să le fie rușine că au batjocorit familiile noastre, au mințit, au mers cu minciuni dar nu i-a ajutat Dumnezeu. Și cu tot felul de șiretlicuri, și zgripțuroaica aia care nu a lăsat un om să voteze, să meargă în Sighișoara. Victoria e a voastră.” este o parte din discursul primarului Onea ce se aude pe înregistrare.

Conform ultimului Recensământ al populației în comuna Laslea majoritatea locuitorilor sunt români (56,71%), cu minorități de romi (25,45%) și germani (5,81%), iar pentru 11,42% nu se cunoaște apartenența etnică pentru că aceștia nu au dorit să o declare.

Kristian Roth este învățător în comuna Laslea. El a candidat pe listele PNL alături de o echipă de consilieri locali formată din români și etnici germani.

Primarul Ioan Onea, PSD, a acuzat pe Roth și echipa lui de campanie, că au rupt afișe, au scris injurii pe drumuri și au șicanat familia primarului. Cei de la PNL au negat vehement acuzațiile.

FOTO: Arhivă

Publicitate

1 COMENTARIU

  1. Cum e primarul, asa este si comuna. Noroc cu satul Malancrav si Castelul Appafy si mai recent cu scandalul asta ca altfel nici naiba nu stia de Laslea asta… Spre comparatie, mergeti in localitatea Danes, la nici 4 km distanta inspre Sighisoara, ca sa puteti face comparatia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Suporterii din Rășinari merg la Gheorgheni

Continental Sibiu a aniversat 20 de ani