22.9 C
Sibiu
vineri, 21 iunie, 2024

USR Sibiu contestă rezultatul alegerilor. Se lasă și cu plângeri penale

Știri din Județ

Liderul Organizaţiei Municipale a USR Sibiu, consilierul judeţean Adrian Echert, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că va face sesizare la Biroul Electoral Central (BEC) şi plângeri penale, după ce a constatat că există nereguli la alegerile de duminică şi cere verificarea voturilor nule şi explicaţii pentru voturile „fantomă”, care de fapt nu ar exista.


Adrian Echert a spus că USR va cere BEC „verificarea tuturor voturilor nule şi verificarea de ce în cele şase secţii din municipiul Sibiu lipsesc 77 de buletine de vot”. Sesizarea va fi legată de alegerile la Consiliul Local Sibiu. (…) Dacă atâtea voturi ne-au fost date nouă şi suntem patru consilieri, foarte bine. Dacă au fost de fapt mai multe şi suntem cinci, aşa cum a reieşit, dacă ar fi cele 26 de voturi mai mult, la fel, foarte bine. Vrem să ştim care este de fapt adevărul”, a adăugat Adrian Echert.

Publicitate

Potrivit liderului municipal USR Sibiu, există 1.535 voturi nule la alegerile locale din municipiul Sibiu, pentru Consiliul Local. USR vrea să ştie ce se află „în spatele lor, pentru că e un număr mult mai mare decât la alegerile trecute”.

Liderul municipal USR, candidat al ADU care a pierdut duminică scrutinul pentru preşedinţia Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu, Adrian Echert a mai precizat că USR intenţionează şi să facă plângeri penale la adresa „celor care au făcut abuz în serviciu” privind alegerile locale.

Liberala Daniela Cîmpean a câştigat cel de al treilea mandat de preşedinte al CJ Sibiu, cu 62.056 voturi valabil exprimate, în timp ce Adrian Echert (ADU) a pierdut pentru a doua oară alegerile pentru preşedinţia CJ Sibiu, cu 21.655 voturi obţinute, potrivit unui comunicat de presă al Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr. 35 Sibiu.

Sursa info: AGERPRES

Publicitate

2 COMENTARII

  1. Se pare că e o caracteristică a acestui partid securistoid ,să strige Hoți cam peste tot! La fel că la sectorul 1 ,2 SI Brașov, acum SI la Sibiu, acești securiști, striga Hoții! Au teamă că au fost furați,nu că oamenii nu i au mai votat! O rușine de partid! Nu știu altceva decât să țipe SI au un tupeu SI o nesimțire fantastică! A venit acum mare șef la USR Securiști, spionul Dominic Fritz ,să ne vorbească el de democrație SI moralitatea, tocmai el ,cel care a fost mâna dreaptă a președintelui Germaniei,SI a fost în serviciu de securitate al lui! Asta spune tot ,cred!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Suporterii din Rășinari merg la Gheorgheni

Continental Sibiu a aniversat 20 de ani