13.1 C
Sibiu
duminică, 06 octombrie, 2024

RELANSARE Apel participanți Organizatori de festivaluri – Eveniment GREEN MUSEUMS, Sibiu, 

Știri din Județ

Organizatorii de festivaluri se mai pot înscrie până pe 𝟐𝟓.𝟎𝟔.𝟐𝟎𝟐𝟒 pentru a participa la evenimentul 𝐆𝐑𝐄𝐄𝐍 𝐌𝐔𝐒𝐄𝐔𝐌𝐒, organizat la Sibiu, în perioada 16-18 august 2024.


𝐆𝐑𝐄𝐄𝐍 𝐌𝐔𝐒𝐄𝐔𝐌𝐒 este un eveniment menit să încurajeze parteneriatele și colaborările bilaterale între organizatori de festivaluri și muzee în aer liber din România și Norvegia care împărtășesc dorința de a oferi publicului larg experiențe complexe, valorificând, în mod responsabil, patrimoniul și mediul înconjurător.

Publicitate

Context

Ministerul Culturii (MC), prin Unitatea de Management a Proiectului (UMP), în calitate de Operator al Programului RO-CULTURA, în parteneriat cu Artă și Cultură Norvegia (ACN), implementează inițiativa bilaterală GREEN MUSEUMS, aprobată prin Fondul Național Bilateral al Granturilor SEE, gestionat de Punctul Național de Contact (PNC) din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Inițiativa vizează încurajarea cooperării și schimbului de know-how între profesioniști din România și Norvegia în ceea ce privește patrimoniul cultural și evenimentele culturale. GREEN MUSEUMS implică organizarea unui eveniment bilateral, în perioada 16 – 18 august 2024, concomitent cu derularea Festivalului ASTRA ROCK, și va reuni, la Sibiu, aproximativ 20 de organizatori de festivaluri și 16 muzee în aer liber din România și Norvegia.

Scopul și activitățile inițiativei bilaterale

Întâlnirea va facilita discuții, schimburi de experiență și bune practici între organizatori de festivaluri și muzee în aer liber din România și Norvegia ce împărtășesc dorința de a oferi publicului experiențe complexe, valorificând, în mod responsabil, resursele și mediul înconjurător.

Evenimentul GREEN MUSEUMS se va derula în paralel cu Festivalul ASTRA ROCK, iar participanții vor avea oportunitatea de a observa integrarea concertelor live într-un muzeu în aer liber, cu activități culturale și educative. Totodată, vor putea explora modalitatea în care se organizează evenimentele de tip concert în spațiile muzeale, dar și cum pot adapta activități similare în munca lor.

Apel participanți români

În vederea participării la eveniment, invităm profesioniștii organizatori de festivaluri să aplice prin completarea Formularului de înscriere. Din partea fiecărei entități pot participa maximum 2 reprezentanți.

Profesioniștii selectați vor sosi la Sibiu pe 15 august 2024 și vor participa la toate activitățile evenimentului, desfășurate în perioada 16-18 august 2024. Participanților li se vor asigura transport, cazare (4 nopți) și mese de prânz. Întoarcerea este planificată pentru data de 19 august 2024.

Notă! Transportul va fi decontat ulterior transmiterii documentelor justificative de călătorie, din localitatea de domiciliu la Sibiu și retur.

Condițiile de participare pentru aplicanți:

  • să reprezinte un festival din România din următoarele domenii: muzică, teatru, film, reconstituire istorică, alte festivaluri din domeniul cultural;
  •  să fie vorbitori fluenți de limba engleză (recomandăm nivel B2). În acest sens, fiecare profesionist interesat să participe va transmite un scurt material video de prezentare, în limba engleză, (maximum 1 minut) privind motivația și experiența în cadrul festivalului pe care îl reprezintă. Link-urile de descărcare/ vizualizare a materialelor video vor fi incluse în cadrul Formularului de înscriereDacă este cazul, organizatorul poate organiza un interviu online cu profesioniștii înscriși.
  •  să planifice organizarea de festivaluri viitoare în muzee în aer liber;
  •  să fie preocupați de sustenabilitate și protecția mediului;
  •  să fie interesați de schimb de experiență și colaborare cu celelalte entități participante și să inițieze potențiale parteneriate pentru evenimente viitoare.

Criterii de selecție participanți:

  • numărul de participanți la ultima ediție a festivalului pe care îl reprezintă;

Selecția participanților

Selecția aplicanților se va face în felul următor:

  • Pasul 1: Aplicanții vor fi grupați pe domeniile de organizare a festivalurilor (muzică, teatru, film, reconstituire istorică, alte festivaluri din domeniul cultural)
  • Pasul 2: Se va realiza un clasament cu numărul de participanți la ultima ediție a festivalului organizat, în ordine descrescătoare, pe fiecare domeniu.
  • Pasul 3: Se vor selecta primele 2 aplicații din fiecare clasament. În caz de egalitate, departajarea se va realiza în funcție de ordinea de înscriere a aplicanților (conform Formularului de înscriere).

În cazul în care numărul alocat pe un domeniu nu se va ocupa, selecția se va face din rândul tuturor Formularelor de înscriere rămase, aplicând criteriul privind numărul de participanți la ultima ediție a festivalului organizat.

Aplicanții care îndeplinesc criteriile de selecție, dar nu sunt între primele 10 entități vor fi incluși pe o listă de rezervă.

Toți aplicanții vor fi anunțați privind situația aplicației lor.

Termen limită

Aplicațiile se vor transmite până la data de 25 iunie 2024 prin completarea Formularului de înscriere.

Contact

Informații suplimentare se pot obține la office@ro-cultura.robilateral@ro-cultura.ro sau la telefon 0212230346. 

Detalii privind condițiile de participare și înscriere

http://www.ro-cultura.ro/…/relansare-green-museums-sibiu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Adolescenți sibieni în dialog cu actorii la teatru

Accident mortal pe Valea Oltului, lângă Racovița

Fetele de la FC Hermannstadt au cedat la Bistrița

Fetelele de la AcroDance Sibiu sunt campioane europene

5 sfaturi utile pentru protejarea articulațiilor

Un nou egal pentru ACS Mediaș în liga a treia