13.1 C
Sibiu
duminică, 06 octombrie, 2024

Ediția de poveste a festivalului internațional ,,Hermannstadtfest”

Știri din Județ

Duminică s-a terminat cea de a XII-a ediție a festivalului internațional ,,Hermannstadtfest”, care a fost – ca în fiecare an – un real succes. Timp de 4 zile, atât spectatorii, cât și tinerii talentați au avut ocazia de a asista la evenimente speciale, atât la Filarmonica de Stat din Sibiu, cât și în localități din județ. Prima zi de festival a debutat cu un spectacol organizat la Căminul Cultural din Tălmăcel, care a avut ca invitați speciali tineri talentați din localitate, din județul Sibiu și artiști de renume, precum Codruț Croitoru și Denise Ordean.


În următoarele două zile a avut loc concursul propriu-zis, care în fiecare seară – după finalizarea – competiției și-a desemnat câștigătorii. În acest an, cele două Mari Trofee HermannstadtFest au mers în străinătate, și anume la moldoveanca Bianca Oanța (secțiunea Muzică de Divertisment) și la Syana Zoneva din Bulgaria (secțiunea Muzică Populară – Tradițională). Premiul 1 cu excelență ,,HermannstadtFest” a plecat la Oradea la Oana Ilaria Unguraș, iar unul dintre cele două trofee ,,Adrian Ordean” a ajuns la Moreni la Antonio Gabriel Aurel Matei. Bineînțeles, nici sibienii nu au rămas nepremiați: Premiul 1 cu excelență ,,Lucreția Ciobanu” a ajuns la Mediaș la Jessica Matyas, iar cel de al doilea trofeu ,,Adrian Ordean” a fost câștigat de o trupă de tineri din Cisnădie, coordonată de domnul profesor Costi Mihai. În acest an, cei mai buni copii din județul Sibiu au fost răsplătiți cu Premiul de Excelență ,,Domy Music Star”, și anume: Anisia Bebeșelea (Săliște) și Antonia Maria Fulea (Sibiu).

Publicitate

Pe lângă concursul propriu – zis la care au participat zeci de tineri din România, Belgia, Bulgaria, Ucraina și Rep. Moldova, spectatorii s-au bucurat de recitaluri de excepție susținute de câștigători ai ediției anterioare, artiști locali și invitați speciali: Robert Târnăveanu, Rodica Popa Comăniciu, Ioana Dragomir, Călin Lupea, Tsvetelin Ilchev etc. Prima zi de concurs a avut ca noutate o paradă de modă ,,Bya Fashion” realizată de designerul Bianca Bucă, iar cea de a doua zi de concurs s-a finalizat cu lecția de Jazz ,,Clasic e Fantastic”. Publicul a aplaudat în picioare pe invitații acestui spectacol, și anume: Tudor Parghel, Ciprian Parghel, Călin Lupea și Dominique Simionescu.

În ultima zi de concurs, marii câștigători ai celei de a XII-a ediții au avut parte de o excursie în Porumbacu de Sus la ,,Povestea Calendarului”. Nu numai că au admirat superbul parc, dar au dat și câte un interviu pentru Radio România Brașov FM și Școala de Film și Televiziune din Galați.

Evenimentul a fost organizat de Asociaţia „Domy Music Star” – Sibiu, Palatul Copiilor Sibiu și Asociaţia Filantropică „Olivia”, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar – Sibiu, Asociația ,,Clasic e Fantastic”, Primăria Tălmaciu, Cercul Militar Sibiu, Povestea Calendarului, Casa de Cultură a Studenților Sibiu și Studio Canto ,,Rodica Popa Comăniciu”. Festivalul a fost susținut și promovat de Radio România Regional. Acțiune cofinanţată de Primăria Sibiu şi de Consiliul Judeţean Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Adolescenți sibieni în dialog cu actorii la teatru

Accident mortal pe Valea Oltului, lângă Racovița

Fetele de la FC Hermannstadt au cedat la Bistrița

Fetelele de la AcroDance Sibiu sunt campioane europene

5 sfaturi utile pentru protejarea articulațiilor

Un nou egal pentru ACS Mediaș în liga a treia