12.8 C
Sibiu
joi, 19 septembrie, 2024

Raluca Turcan, ministrul Culturii: Cultura reprezintă drumul cel mai scurt spre cunoașterea unei națiuni

Știri din Județ

Astăzi, la Sibiu, la Universitatea „Lucian Blaga”, sub umbrela Festivalului Internațional de Teatru, ministrul Culturii, Raluca Turcan a participat la DIALOG – Platforma Internațională de Cercetare Doctorală în Artele Spectacolului și Management Cultural.

Raluca Turcan: „Felicit această inițiativă unică în România! Remarc că un festival cu vechime și o instituție nou-înființată (Institutul de Cercetare pentru Artele Spectacolului al Academiei Române) demarează acum – prin intermediul acestei Platforme – o colaborare culturală pe care o doresc îndelungată și productivă.

Au trecut 10 ani de când Platforma Internațională de Cercetare Doctorală funcționează în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. Ea este astăzi un proiect matur, devenind un spațiu de referință pentru schimburile universitare și o școală a excelenței culturale. Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, în colaborare cu universități de prestigiu din întreaga lume, a creat un mediu propice pentru dezvoltarea studiilor doctorale în artele spectacolului și management cultural.

Parteneriatele universității sibiene cu universități renumite precum Universitatea Sorbonne NouvelleParis 3 din Franța, Universitatea Brown din Statele Unite ale Americii, Universitatea Waseda din Japonia, Universitatea Beckett din Marea Britanie și multe altele oferă studenților doctoranzi posibilități extraordinare de a-și desfășura cercetările și de a-și prezenta rezultatele.

Aceste producții educaționale de top sunt integrate înfiecare dintre edițiile Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, contribuind la creșterea vizibilității internaționale și a prestigiului acestuia. Suntem mândri că putem susține și promova excelența în educația artistică și colaborarea academică internațională.

Reiterez angajamentul Ministerului Culturii de a susține programe ce contribuie la construirea unui viitor mai bun prin intermediul culturii și educației. Mulțumesc colegei mele, doamna ministru Ligia Deca, pentru buna colaborare dintre Ministerul Culturii și cel al Educației!

Din punctul meu de vedere, cultura cu tot ce reprezintă ea – muzică, teatru, literatură, pictură, patrimoniu istoric – reprezintă drumul cel mai scurt spre cunoașterea unei națiuni, spre descoperirea esenței ei sufletești.

Mă bucur să menționez în acest context inaugurarea sediului Departamentului de Artă Teatrală ULBS din strada Banatului, un proiect la care am contribuit încă de când eram vice-premier. Fiecare nou spațiu dedicat culturii și educației este o nouă treaptă pe drumul dezvoltării prin cultură.

Cred cu tărie în beneficiile creșterii unor generații mai conștiente cultural, mai apropiate de fenomenele culturale și mai deschise către dialogul intercultural.

Felicit Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu – Departamentul de Artă Teatrală și Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, pe maestrul Constantin Chiriac, pentru eforturile depuse, mulțumesc Ministerului Educației pentru sprijinul demonstrat, de asemenea, mulțumesc profesorului Octavian Saiu, lui Andrei Terian, prorector universitar, și le urez mult succes în continuarea cercetărilor și proiectelor!”

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Sf. Mihail, organizate la Cetatea din Cisnădioara

ACS Mediaș pregătește partida cu CSM Codlea

Derby de play-off la Hunedoara