13.1 C
Sibiu
duminică, 06 octombrie, 2024

Transylvania Classic 2024: un raliu ca o vacanță cu mașini clasice și electrice la Sibiu

Știri din Județ

Trei zile pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu. O nouă ediție a raliului de regularitate Transylvania Classic, un eveniment dedicat vehiculelor istorice și electrice, se va desfășura în perioada 8 – 10 august 2024.


Orașul Sibiu va fi din nou gazda unui eveniment de excepție pentru pasionații de automobilelor clasice, dar și pentru cei interesați de cele mai noi soluții de mobilitate electrică. Între 8 și 10 august, concurenții înscriși la Transylvania Classic vor parcurge peste 400 de kilometri pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu la volanul unei mașini clasice sau electrice, iar punctul culminant va fi, desigur, urcarea pe Transfăgărășan.

Publicitate

Anul acesta se împlinesc 50 de ani de la inaugurarea acestui drum fabulos, iar echipajele înscrise în competiție vor avea ocazia să parcurgă acest drum în regim de probă specială de regularitate atât la urcare, cât și la coborâre. De asemenea, în joc este și Trofeul Transfăgărășan pentru echipajul care câștigă aceste probe”, a spus Sorin Itu, organizatorul Transylvania Classic.

În afara urcării pe Transfăgărășan, concurenții vor putea descoperi un traseu ce traversează unele dintre cele mai frumoase zone din România, competiția oferind o experiență unică atât pentru participanți, cât și pentru spectatori. Astfel, timp de trei zile, participanții vor străbate drumuri pitorești și vor avea ocazia să exploreze frumusețile județului Sibiu, trecând prin sate tradiționale, peisaje montane și obiective turistice renumite.

Cartierul general al evenimentului va fi în Piața Mică din Sibiu, acolo unde va avea loc și evenimentul Orange Weekends, proiecția de film fiind înlocuită acum cu o zonă în care pasionații de jocuri video își vor putea arăta abilitățile.

Competiția Transylvania Classic este deschisă oricărei persoane care deține un permis de conducere și o mașină care se încadrează în regulament și care vrea să descopere cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu. Și anul acesta vor fi la start atât modele clasice, cât și electrice, existând clasamente separate pentru fiecare categorie.

La categoria Transylvania Classic vehiculele sunt împărțite pe categoriile B,C,D,E,F,G și H în funcție de anul de fabricație al mașinii între 1900 și 1990. De asemenea, există, la fel ca și la alte mari competiții internaționale, categoria Young Timer pentru mașini produse în perioada 1995 – 2005 și, în premieră, categorie Modern pentru cele mai noi modele de automobile. La categoria Transylvania Electric se pot înscrie echipaje cu orice model de mașină electrică, indiferent de anul de fabricație, obiectivul principal fiind de a promova acest tip de mobilitate. Înscrierile pentru ediția din 2024 sunt deschise și se pot face direct pe site-ul competiției.

Sunt deja înscrise echipaje din Belgia, Germania și Grecia, confirmând astfel faptul că Transylvania Classic este o competiție internațională și un mijloc eficient de promovare al orașului Sibiu în rândul pasionaților de mașini. Avem chiar un echipaj care va concura cu o motocicletă cu ataș din 1958 , acesta fiind primul care va încerca să parcurgă traseul cu un astfel de vehicul. Sunt sigur că vor fi trei zile spectaculoase atât pentru participanți, cât și pentru spectatori. Transylvania Classic este un eveniment pe care să-l petreci în familie, nu doar o cursă pentru primul loc ci mai degrabă un raliu ca o vacanță, așa cum este și motto-ul evenimentului”, a mai adăugat Sorin Itu, organizatorul Transylvania Classic.

Program Transylvania Classic 2024

8 august – Start festiv și expunere mașinilor în Piața Mică din Sibiu. Participanții vor avea ocazia să interacționeze cu publicul și să prezinte poveștile mașinilor cu care concurează.

9 august – Prima zi a raliului de regularitate care va include trasee prin Păltiniș și Mărginimea Sibiului, oferind participanților o combinație de provocări și peisaje impresionante.

10 august – Etapa finală, cu un traseu ce va duce concurenții pe Transfăgărășan, unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din lume, înainte de a reveni în Sibiu pentru ceremonia de premiere.

Transylvania Classic 2024 se desfășoară în perioada 08 – 10 august și este o acţiune cofinanţată de Primăria Municipiului Sibiu și de Consiliul Județean Sibiu. Transylvania Classic 2024 este o competiție dedicate mașinilor clasice și electrice susținută de Orange.

Partenerii evenimentului: Orange, Snap-on, flylili.com
Parteneri mobilitate sustenabilă: Retrasib, EV-mag, Asociația pentru Electromobilitate, Tesla Happy Owners România

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Adolescenți sibieni în dialog cu actorii la teatru

Accident mortal pe Valea Oltului, lângă Racovița

Fetele de la FC Hermannstadt au cedat la Bistrița

Fetelele de la AcroDance Sibiu sunt campioane europene

5 sfaturi utile pentru protejarea articulațiilor

Un nou egal pentru ACS Mediaș în liga a treia