14.1 C
Sibiu
joi, 04 iulie, 2024

Băiatul care și-a salvat prietenul de la înec, premiat de ISU SIBIU

Știri din Județ

Acum aproape două săptămâni, autoritățile sibiene au fost în alertă maximă după ce un apel la 112 anunța un copil aflat în dificultate, într-un lac la ieșire din municipiul Sibiu spre Poplaca.

Pentru a recupera o jucărie din apă, un adolescent în vârstă de 14 ani a intrat în lac însă la scurt timp, acesta a ajuns la un pas să se înece. Prietenul său Matei, aflat pe margine și având mâna în ghips, anticipând pericolul, a sunat la 112 pentru ajutor. Până să ajungă salvatorii, acesta și-a rupt ghipsul de la mână sia sărit în apa rece. A reușit astfel să-și aducă amicul cât mai aproape de mal. Auzind în stații dispeceratul ISU SIBIU, doi jandarmi care se aflau în baza vecină lacului, au pornit de urgență spre zona lacului. Aceștia i-au scos pe tineri din apă și le-au acordat primul ajutor.

„Se spune că cine salvează o viață, salvează o lume întreagă! Matei, un băiat de 14 ani din Sibiu, a dovedit un curaj incredibil salvându-și prietenul de la înec dintr-un lac de la ieșirea din municipiul Sibiu. Prietenul său se lupta să rămână la suprafață, iar Matei, deși avea mâna în ghips, nu a ezitat să acționeze. A sunat rapid la 112, apoi, cu o determinare ieșită din comun, și-a rupt ghipsul și a sărit în apă, reușind să își aducă prietenul în siguranță la mal. Matei a impresionat pe toată lumea cu gestul său și mai ales pompierii, prin modul său exemplar de acțiune. Pompierii sibieni l-au felicitat pe Matei, iar în semn de recunoștință pentru curajul și spiritul de sacrificiu de care a dat dovadă, a primit o diplomă onorifică și plachetă din partea ISU Sibiu. 𝐅𝐞𝐥𝐢𝐜𝐢𝐭𝐚̆𝐫𝐢, 𝐌𝐚𝐭𝐞𝐢, 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭 𝐚𝐜𝐭 𝐞𝐫𝐨𝐢𝐜! 𝐄𝐬̦𝐭𝐢 𝐮𝐧 𝐞𝐱𝐞𝐦𝐩𝐥𝐮 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐧𝐨𝐢 𝐭𝐨𝐭̦𝐢! 𝐍𝐞𝐚𝐢 𝐜𝐚̂𝐬̦𝐭𝐢𝐠𝐚𝐭 𝐫𝐞𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐮𝐥 𝐬̦𝐢 𝐢𝐧𝐢𝐦𝐢𝐥𝐞!” a postat ISU SIBIU pe pagina oficială de Facebook

Publicitate
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri