19.1 C
Sibiu
duminică, 30 iunie, 2024

Drapelul Naţional, sfinţit la Catedrala Mitropolitană din Sibiu

Știri din Județ

Drapelul Naţional a fost sfinţit marți, 25 iunie, după slujba Vecerniei, la Catedrala mitropolitană din Sibiu. Garda militară a adus drapelul la Catedrala mitropolitană, care va fi arborat miercuri, 26 iunie, de Ziua Drapelului Naţional al României, în Piaţa Mare din Sibiu. Slujba de sfinţire a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, în sobor fiind preotul Liviu Iulian Tarcău, consilier al departamentului pentru misiune din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului și preoții militari Florin Pavel, Adrian Drăgușin și Tiberiu Kiss.

La sfârşitul slujbei de sfinţire, ierarhul a vorbit despre simbolismul spiritual şi patriotic al acestui moment.

„Sunt trei însemne care reprezintă identitatea noastră de neam și de credință: drapelul, imnul și stema țării noastre. Mâine va fi ridicat pe catarg în centrul orașului și ne vom bucura, așa cum am spus în rugăciunea aceasta către Dumnezeu, cu demnitate și cu speranța că Dumnezeu ne va ocroti, dacă avem credință în El și suntem totdeauna pregătiți pentru ca să ne apărăm țara, credința și neamul. Dumnezeu ne va rândui liniște și pace. Cele trei culori ale drapelului simbolizează și cele trei virtuți teologice credința, nădejdea și iubirea. Să ne ocrotească Dumnezeu și să ne binecuvânteze întâi de toate țara în care trăim, apoi să-i binecuvânteze pe cei care stau de strajă și sunt reprezentați aici prin acest grup special de port-drapel și de toți cei care fac școală și care fac instrucție și care se pregătesc în acest sens. Dumnezeu să ne binecuvânteze și pe noi, poporul Său, care ne rugăm totdeauna să stăm sub ocrotirea aceasta sfântă pe care El ne-o dă nouă de aceea, între Biserică și armată a fost și va fi o legătură puternică. La mulți ani tuturor!” a enunțat ierarhul.

Publicitate

La finalul ceremoniei religioase preotul misionar Tiberiu Kiss ce deservește Capela „Sf. Arhanghel Gavriil şi Sf. Apostoli Petru şi Pavel” din cadrul Şcoala de Instruire pentru Comunicații, Tehnologia Informației şi Apărare Cibernetică Sibiu a fost hirotesit inconom stavrofor.

Sursa: Mitropolia-ardealului.ro

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Accident grav pe autostrada A1, Sibiu – Sebeș

Femeie tâlhărită în plină stradă la Sibiu

Cartiere întregi din Sibiu rămase fără curent