20.7 C
Sibiu
luni, 01 iulie, 2024

Fake News – Clipul video a fost filmat la Constanța, dar atribuit Sibiului

Știri din Județ

Filmarea unui incendiu produs la acoperișul unui bloc din Constanța și postat pe platforma TikTok i-a indus în eroare pe sibieni. Textul materialului video postat era: „Atentat cu bombă în Sibiu. Făptașul este ukrainian. De fapt, clipul video este vechi de câțiva ani.

Panicați, internauții au distribuit video-ul de peste 2500 de ori și au lăsat peste 300 de comentarii de îngrijorare. ISU SIBIU a transmis faptul că totul este de fapt un FAKE NEWS. Pe același cont de TikTok mai sunt postate și alte clipuri cu inundații sau fenomene atmosferice extreme, atribuite eronat ca fiind produse în Sibiu, Deva, Timișoara sau alte orașe.

„Având în vedere un faptul că în spațiul public pe o rețea de socializare s-a viralizat un clip video care indică izbucnirea unui incendiu pe acoperișului unui imobil cu 10 etaje, precum și un atentat cu bombă în Sibiu, pentru corecta informare a cetățenilor, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Cpt. Dumitru Croitoru” face următoarele precizări: Imaginile și informațiile prezentate sunt COMPLET FALSE, în județul Sibiu nefiind înregistrate astfel de situații de urgență! Pe această cale, ISU Sibiu atrage atenția cetățenilor să se informeze din surse oficiale, pentru a nu fi victimele dezinformării!” a declarat purtătorul de cuvânt al ISU SIBIU, Slt. Andreea Ștefan

Publicitate
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sibiancă dată dispărută

Sărbătoarea cununii la Cârța (Sibiu)

Accident grav pe autostrada A1, Sibiu – Sebeș

Femeie tâlhărită în plină stradă la Sibiu