20.7 C
Sibiu
luni, 01 iulie, 2024

13 persoane au ajuns la spital în Sibiu cu arsuri solare, insolaţie şi deshidratare

Știri din Județ

13 persoane au ajuns la Spitalul Clinic Judeţean Sibiu cu arsuri solare, insolaţie şi deshidratare din cauza temperaturilor de peste 30 de grade înregistrate în cursul lunii iunie.

Unul dintre cei 13 pacienţi, un tânăr de 23 ani, a avut arsuri de gradul II din cauza soarelui, fiind internat în secţia de Chirurgie Plastică, potrivit Agerpres.

În luna iunie a acestui an, de la debutul perioadei de caniculă şi până în prezent, trei persoane s-au prezentat la UPU cu arsuri solare, două femei de 40 şi 23 de ani, respectiv un bărbat de 23 de ani. Acesta din urmă a rămas internat la secţia Chirurgie Plastică, având arsuri de gradul II care necesită evaluare şi tratament de specialitate. Opt persoane s-au prezentat cu insolaţie, respectiv patru bărbaţi în vârstă de 29, 58, 63 şi 66 de ani şi patru femei în vârstă de 43, 46 şi 63 de ani (două dintre paciente au 43 de ani). Deshidratare din cauza caniculei au acuzat doi pacienţi, bărbaţi în vârstă de 58 şi 70 de ani. În aceeaşi perioadă a anului trecut, respectiv 1-28 iunie 2023, nu au fost raportate astfel de cazuri, în afara unui pacient cu arsuri solare„, a precizat Cristina Bălău, purtător de cuvânt SCJU Sibiu.

Publicitate

Medicii recomandă evitarea deplasărilor şi a eforturilor fizice mari în perioada de căldură puternică şi efectuarea acestora dimineaţa sau seara. Acest lucru este valabil mai ales pentru vârstele extreme (unde mecanismele de reglare termică sunt deficitare) şi la cei cu boli asociate.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sibiancă dată dispărută

Sărbătoarea cununii la Cârța (Sibiu)

Accident grav pe autostrada A1, Sibiu – Sebeș

Femeie tâlhărită în plină stradă la Sibiu