20.2 C
Sibiu
marți, 02 iulie, 2024

MEDIAȘ: Ploaia de joi a intrat în analele istoriei. 75,5 litri pe metru pătrat într-o oră!

Știri din Județ

Joi la Mediaș a fost potop. Timp de o oră, după masa de la 17.15 au căzut din cer peste oraș 75,5 litri pe metru pătrat. Cantitatea record înregistrată oficial nu a mai fost întâlnită în orașul de pe Târnava. Echipele Primăriei și a societăților subordonate au intervenit rapid pentru curățarea orașului. Primarul Gheorghe Roman a anunțat că va continua programul de modernizare a rețelei de apă și canal din oraș.


Orașul Mediaș s-a confruntat joi, 27 iunie 2024 cu o situație extremă, înregistrându-se valori istorice ale cantității de precipitații căzute într-o singură oră. Potrivit datelor furnizate de către Administrația Bazinală de Apă Mureș, stația hidrometrică din Mediaș a fost înregistrate precipitații de 75,5 litri/metru pătrat în intervalul 17.15-18.15.

Publicitate

Pentru comparație, în cele mai ploioase zile din ultimii cinci ani, s-au înregistrat următoarele valori măsurate într-un interval de 24 de ore:

– 50,1 litri/metru pătrat în 7 mai 2019

– ⁠39 litri/metru pătrat în 27 septembrie 2020

– ⁠34,6 litri/metru pătrat în 20 iulie 2021

– ⁠47,8 litri/metru pătrat în 2 septembrie 2022

– ⁠29,2 litri/metru pătrat în 18 noiembrie 2023

Cantitățile uriașe de precipitații din data de 27 iunie 2024 au creat situații dificile pe mai multe străzi din oraș, care au fost inundate din cauza debitului uriaș. Situația a fost remediată într-un timp relativ scurt de la încetarea ploilor.

„Țin să mulțumesc pentru implicare SC Apa Târnavei Mari, SC Ecosal SA, SC Urban Construct, Detașamentului Local de Pompieri și, nu în ultimul rând, tuturor medieșenilor care au înțeles caracterul excepțional al acestor situații și s-au implicat în timp record pentru remedierea lor.

Îmi exprim convingerea că programul de modernizare a rețelelor de apă, de canalizare menajeră și pluvială trebuie dezvoltat în CONTINUARE în orașul nostru, oricare ar fi disconfortul creat și că postările denigratoare și trunchiate pe rețelele de socializare nu vor rezolva problemele care apar în astfel de situații.” a declarat primarul Gheorghe Roman.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ANUNȚ – Comuna Nocrich