Procurorul DNA a decis să claseze dosarul Maricuța după 10 ani de anchete. Pornit în 2014 cu o intervenție în forță a orgenlor legii, cu 22 de ore de audieri, cătușe și mult tam-tam public, acum la 10 ani distanță, toată seria de dosare conexe deschise în acest dosar au fost clasate. Fostul primar al Șelimbărului, Daniel Maricuța era anchetat de procurori pentru abuz în serviciu, spălare de bani, luare de mită și constituire a unui grup infracțional organziat.
Procurorul de caz a decis și clasarea acțiunii împotriva tuturor celorlalte persoane și firme implicate. Motivele pentru clasare înșiruite pe cele aproape 400 de pagini ale motivării și argumentării ordonanței procurorului DNA sunt fie de prescripție, fie de lipsă de probe.
Reamintim că în anul 2014, procurorii au descins la Primăria Șelimbăr și după ridicarea de documente și anchetă la foc continuu timp de 22 de ore, au decis reținerea primarului Daniel Maricuța și a multor persoane din primărie. Apoi aceștia au fost anchetați în stare de libertate.
Pe parcursul anilor procesul s-a fragmentat și dosarul a fost mutat de la un Parchet la altul. În 2022 a ajuns la instanță trimis de procurorii DNA, dar aici a eșuat rapid și judecătorul l-a întors la procurori pentru o mai atentă analiză a acestuia. Acum procurorul DNA a decis să claseze toate cauzele împotriva lui Maricuța și a restului de persoane și firme implicate.
Totuși, a rămas problema sechestrelor speciale puse pe bani și proprietăți, neridicate de procurori în totalitate în urma clasării.
Ordonanța procurorului DNA poate fi contestată la prim-procuror sau în judecată pe cale civilă.

Cate este lista de procurori, numele lor! Așa cum noi lăsăm email ,etc
Ei cu ce răspund!
Timpul trece , leafa merge , pensia speciala vine, etc alte
Așa ar fi normal sa fie publice numele lor ….mai ales că unii dintre investitorii imobiliari sunt tot pe front!!! Decid viața nației.
Știrea este sumară , presă trebuie sa fie mai activă !!!!