12.3 C
Sibiu
duminică, 06 octombrie, 2024

Dublă sărbătoare la Gura Râului: Festivalul „Bujorul de Munte” şi aniversarea a 80 de ani a formației Junii Sibiului

Știri din Județ

Joc și voie bună weekendul acesta în comuna sibiană Gura Râului care a găzduit o dublă sărbătoare de excepție: a XX-a ediție a Festivalului „Bujorul de Munte” și aniversarea a 80 de ani de la înființarea Junilor Sibiului. În zilele de sâmbătă, 6 iulie și duminică, 7 iulie, comunitatea și vizitatorii au retrăit frumusețea tradițiilor printr-o serie de evenimente apreciate la edițiile anterioare.
Sursa foto: Facebook – Suciu Dorina

Evenimentele de succes au inclus Cina ca la stână, Jocul junilor din Gura Râului și spectacole folclorice de excepție. În cadrul festivalului, Ansamblul folcloric „Bujorul de Munte”, compus din copii și tineri din comună, a încântat publicul. Alături de aceștia, Ansamblurile folclorice „Ceata Junilor” și „Veteranii Junilor Sibiului”, împreună cu interpreți de muzică populară îndrăgiți, au creat o atmosferă de neuitat.

La opt decenii de activitate, Junii Sibiului au fost sărbătoriţi la ei acasă, la poalele Cindrelului. Duminică, în premieră pentru acest eveniment, a concertat „Paul Surugiu – Fuego și Junii Sibiului”, ce a adus în prim-plan artiști de marcă ai folclorului românesc și momente coregrafice inedite.

Publicitate
Sursa foto: Facebook

Festivalul „Bujorul de Munte” a fost organizat de Primăria şi Consiliul Local Gura Râului, Consiliul Judeţean Sibiu, CJCPCT „Cindrelul – Junii” Sibiu. Parteneri sunt Asociaţia de Înfrumuseţare a Comunei Gura Râului, Asociaţia Pensiunilor Turistice din Gura Râului, Regia Publică Locală Ocolul Silvic Gura Râului, Restaurant Prima Baraj Gura Râului, Cricova.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Adolescenți sibieni în dialog cu actorii la teatru

Accident mortal pe Valea Oltului, lângă Racovița

Fetele de la FC Hermannstadt au cedat la Bistrița

Fetelele de la AcroDance Sibiu sunt campioane europene

5 sfaturi utile pentru protejarea articulațiilor

Un nou egal pentru ACS Mediaș în liga a treia