17.4 C
Sibiu
duminică, 08 septembrie, 2024

Debut în Superliga României pentru FC Hermannstadt. Partida cu Universitatea Craiova este live-text pe Sibiu Independent. Scorul final a fost 0-0.

Știri din Județ

După surpriza din startul Superligii României, când Unirea Slobozia a câștigat cu 1-0, în deplasare, la Farul Constanța, a doua partidă a rundei s-a jucat pe Stadionul Municipal din Sibiu. FC Hermannstadt și Universitatea Craiova au oferit un meci spectaculos, dar fără goluri.


Antrenorul Marius Măldărășanu a început jocul cu următoarea echipă: Căbuz – Căpușă, V. Găman, Bejan (cpt.), Oroian – Murgia, Biceanu – Neguț, R. Deaconu, Balaure – I. Stoica
Rezerve: I. Pop, V. Muțiu – I. Stoica, Dr. Iancu, Gândilă, Jipa, Ciubotaru, Fl. Luca, Tiago Goncalves, Ivanov, Chițu

Costel Gâlcă a răspuns cu:L. Popescu – Căpățînă, Maldonado, Badelj, Ndong – Al. Crețu, Houri – Paradela, Danciu, Ivan (cpt.) – Koljic
Rezerve: S. Lung jr, Lazar – Gaspar, Vlădoiu, Sierra Perez, Benga, Lăpădătescu, D. Barbu, Montoya, Bană, Mitriță, Markovic

A surprins din start lipsa din primul 11 al lui Alex Mitriță. Oltenii au încercat să obțină o dispensă din partea FRF/LPF pentru a nu folosi un jucător U 21 în meciul de la Sibiu, dar s-au lovit de un refuz ferm. În semn de protest, craiovenii au ales să-și lase vedeta pe banca de rezerve. De asemenea, oaspeții au jucat într-un echipament total neobișnuit pentru Universitatea Craiova, portocaliu-negru. La FC Hermannstadt a lipsit Daniel Paraschiv, aflat pe picior de plecare de la sibieni.

Deaconu a ratat în minutul 12, de două ori, deschiderea scorului. A fost prima fază care a pus în pericol poarta oaspeților. Tot atacantul sibienilor putea trimite în plasă în minutul 23, dar reluarea sa din mijlocul careului a ocolit poarta lui Popescu. Cosmin Neguț l-a încercat pe portarul oltenilor cu un șut de la marginea careului, dar scorul a rămas 0-0, după 25 de minute de joc. În minutul 30, după o gafă a lui Danciu, sibienii au avut șansa unui contraatac 2 contra 1, dar finalizarea a lăsat de dorit.

Cea mai spectaculoasă fază a primei reprize a avut loc în minutul 33, când Căpușă a reușit o centrare de pe dreapta, iar Ianis Stoica a ratat deschiderea scorului cu un șut peste poartă, de la 10 metri, lateral de poarta lui Popescu. Craiova nu a avut ocazii la poarta lui Căbuz, într-o primă repriză prelungită cu 4 minute. Scorul pauzei a fost 0-0.

În startul reprizei secunde, Stoica nu a profitat de greșeala lui Maldonado, iar Andrei Ivan l-a încercat cu un șut de la marginea careului pe Căbuz. Portarul sibian s-a opus în minutul 52 și execuției lui Koljic. Houri și Danciu au trimis la rândul lor pe spațiul porții, dar Căbuz a păstrat scorul alb. Cele patru șuturi pe spațiul porții au dat impresia că oltenii au preluat controlul jocului. Intrat pe teren în actul secund, Mitriță a ratat ocazia meciului, în minutul 66, când nu a putut intoduce balonul în plasă din fața porții adverse.

Ocaziile s-au înmulțit la poarta sibienilor, iar Mitriță putea deschide scorul în minutele 69, 71 și 76, ultima dată dintr-o lovitură liberă de la marginea careului. Crețu și Koliljic au fost blocați în minutul 79, iar raportul șuturilor pe poartă a ajuns la 9-1 pentru Craiova. Mitriță a mai dat cu piciorul unei șanse de a marca în minutul 80, iar scorul a rămas 0-0 până la final. Rezultatul pare echitabil, dacă ținem cont că sibienii au dominat prima repriză, iar oltenii pe cea secundă.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Trenul periurban Sibiu, face un pas mare spre implementare

Premierul Marcel Ciolacu în vizită la Sibiu