17.4 C
Sibiu
duminică, 08 septembrie, 2024

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță a declanșat revoluția Verzilor Europeni în România

Știri din Județ

Proaspăt reales europarlamentar independent, Nicu Ștefănuță, de loc din Rășinari, jud. Sibiu a prezentat astăzi într-o conferință de presă concluziile votului din 9 iunie și planurile sale de viitor. Alături de el au stat patru voluntari din țară, reprezentanți ai echipei de peste 1.000 de voluntari tineri care au strâns semnături pentru el și l-au ajutat în campanie. Acum echipa s-a reunit la Sibiu în acest week-end pentru a vedea ce fac mai departe: un nou partid sau candidaturi independente la alegerile parlamentare.


Mișcarea Verzilor Europeni nu a prins în România până acum. Existau partide cu denumiri asemenea și orientări ecologiste, dar care nu au înțeles ideea de bază pentru care pledează verzii europeni, o grupare progresistă care promovează nu doar respectul față de mediu, ci și multe politici sociale pentru tineri, mișcarea LGBTQ+ sau politici eco de transport, agricultură, industrie și locuire.

„Partidele verzi din România sunt de modă veche” a declarat astăzi Nicu Ștefănuță. El a candidat independent, dar susținut de Verzii Europeni. Odată ales europarlamentar în 9 iunie, Ștefănuță s-a alăturat oficial grupului Verzilor din Parlamentul European. El a fost deja propus de aceștia ca vicepreședinte al Parlamentului și membru plin în 3 comisii importante: bugete, industrie/energie și agricultură.

125 de voluntari aduși la Sibiu să stabilească direcția politică

Zilele acestea a adus la Sibiu 125 de voluntari din echipa sa de campanie pentru a discuta și decide împreună sensul acestei comunități create în jurul său în campania electorală. Majoritatea sunt tineri care vor stabili în acest week-end la Sibiu dacă vor merge pe o formulă de partid mai departe sau pe candidaturi independent la alegerile parlamentare.

Ștefănuță a lăudat tinerii implicați în campania sa și a mulțumit votanților. Referitor la unele teme din campania sa electorală, cum este cea a comunității LGBTQ+, Ștefănuță a declarat că va face în continuare demersuri ca România să respecte deciziile Uniunii Europene și a Curții de Justiție privind recunoașterea parteneriatului civil, indiferent de sexul partenerilor.

O locație aleasă prost

Conferința de presă de astăzi și întâlnirea din acest week-end a voluntarilor are loc la Sibiu la Hotel Roberts. Se pare că proprietarii hotelului sunt sponsori ai acțiunilor lui Ștefănuță. Totuși, nu putem să remarcăm faptul că, respectivul hotel când a fost construit a primit cadou de la Primăria Sibiu, atunci condusă de Iohannis, părculețul Darwin din fața acestuia, pe care l-au distrus și transformat în cale de acces și parcări asfaltate.

Stefanuta in verde, in fata Hotelului Roberts Sibiu. Parcul Darwin din fata a fost distrus acum multi ani cu acceptul Primariei pentru a face cale de acces si parcari
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Trenul periurban Sibiu, face un pas mare spre implementare

Premierul Marcel Ciolacu în vizită la Sibiu