17.4 C
Sibiu
duminică, 08 septembrie, 2024

Stadiul lucrărilor de pe Valea Oltului a ajuns la aproximativ 25%

Știri din Județ

Directorul General al CNAIR, Cristian Pistol a verificat astăzi evoluția lucrărilor de defrișare a versantului de pe Valea Oltului, între Lazaret și Boița.

Echipele antreprenorului au avansat bine în teren în primele 7 zile iar stadiul lucrărilor a ajuns la aproximativ 25%. Deși zonele de lucru sunt greu accesibile, avansul pentru asigurarea drumurilor de acces este considerabil iar randamentul va crește pe măsură ce platformele de lucru vor fi extinse.

Lucrările de defrișare au început în data de 8 iulie și se vor încheia pe data de 9 august.

În această perioadă antreprenorul turc (Asocierea Mapa-Genghiz) va lucra zilnic (inclusiv în week-end) între orele 6.00 – 20.00.

În intervalul orar 20.00 – 6.00 circulația pe DN7 (Lazaret -Boița) este deschisă, iar în timpul zilei sunt asigurate două intervale orare de câte 30 de minute (7.30 – 8.00 și 16.30 -17.00) pentru accesul riveranilor.

„Ritmul de lucru este bun, deși echipele au întâmpinat, în cele 7 zile de când au început operațiunile, o serie de dificultăți legate de structura și de specificul terenului. Până la sfârșitul zilei vor ajunge la peste 26% din totalul suprafeței de pădure care trebuie defrișată. Am solicitat antreprenorului turc să caute soluții pentru suplimentarea pe cât posibil a numărului de utilaje și muncitori în zonele mai ușoare, pentru a crește randamentul lucrărilor.” a declarat șeful CNAIR Cristian Pistol

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Trenul periurban Sibiu, face un pas mare spre implementare

Premierul Marcel Ciolacu în vizită la Sibiu