17.4 C
Sibiu
duminică, 08 septembrie, 2024

CEC Bank, FITS și Muzeul Astra încântă vizitatorii și localnicii orașului Sibiu cu două instalații artistice pe parcursul lunii iulie

Știri din Județ

Susținător al multor proiecte care contribuie la bunul renume al României și al românilor pe plan internațional, CEC Bank a investit anul acesta în parteneriatul cu Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) nu doar încredere, ci și viziune artistică.
Vizitatorii orașului Sibiu sunt invitați să exploreze aceste instalații unice pe parcursul lunii iulie și să se lase purtați de poveștile și emoțiile pe care le transmit, redescoperind, astfel, istoria și tradițiile României prin artă.

Într-un an aniversar, la împlinirea a 160 de ani de existență, CEC Bank și-a dorit să potențeze experiența zecilor de mii de spectatori ai festivalului. Astfel, în două puncte turistice importante ale Sibiului, instalațiile artistice realizate de echipa CEC Bank vor continua să bucure vizitatorii până la sfârșitul lunii iulie.

Prima dintre acestea este „Să Se Facă Palat!”, o reinterpretare artistică a Palatului CEC de pe Calea Victoriei din București, care a fost recreat piesă cu piesă la Sibiu într-o manieră stilizată, asemeni unui joc de Tetris. Această fațadă, o metaforă artistică, fantasmagorică, a fost transpusă la intrarea Clubului Sportiv Școlar Sibiu (Piața Teatrului), creând un spațiu artistic apreciat de sute de mii de trecători și spectatori. Instalația a fost gazda performance-ului “Not Once” de Jan Fabre, avându-l ca protagonist pe Mikhail Baryshnikov.

A doua instalație, „Sătenii Salută Boemii”, a fost prezentată în cadrul evenimentului de închidere a celor zece zile de manifestări artistice ale FITS, la Muzeul Astra. Machetele a peste 200 de țărani purtând măști tradiționale, inspirați de ilustrațiile de pe cardurile CEC Bank, au creat un spectacol vizual impresionant. Această instalație artistică se desfășoară pe lacul muzeului, înfățișând țărani ilustrați în portul tradițional care alungă spiritele rele. Spectatorii au fost încântați de acest tablou viu, însuflețit de Corul Madrigal, care a susținut un recital de poveste pe scena construită pe apă.

Instalațiile artistice „Să Se Facă Palat!” și „Sătenii Salută Boemii” demonstrează angajamentul CEC Bank față de promovarea tradițiilor și culturii românești într-o formă modernă și provocatoare. Aceste propuneri artistice sunt rezultatul inițiativei CEC Bank, susținute de FITS și Muzeul Astra și materializate prin viziunea creativă a lui Ene și exprimarea vizual ilustrativă a lui Noper.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Trenul periurban Sibiu, face un pas mare spre implementare

Premierul Marcel Ciolacu în vizită la Sibiu