17.4 C
Sibiu
duminică, 08 septembrie, 2024

EDITORIAL: Sătul de minciunile actualui primar al Sibiului

Știri din Județ

Nu știu voi, dar eu, câteodată, am impresia că a trăi la Sibiu, în ultimii ani, este ca și cum aș fi într-o poveste de-a lui Kafka. Sau, mai rău, într-o comedie de proastă calitate. Primarul reales de sibieni, Astrid Fodor, ne minte în față și, când noi, presa neaservită, o prindem cu minciuna, ne bagă motivări și elucubrații demne de cascadorii râsului. Culmea este că sibienii, mulți, le înghit sau, pur și simplu, au memoria scurtă. Hai să vă amintesc!


Acum un an scriam despre poluarea fonică și disconfortul creat de organizarea de concursuri cu motoare în Centrul istoric și zona periferică acestuia. Vorbeam de Raliul Sibiului și Red Bull Romaniacs. Pentru că nu am fost singurul care am spus public despre aceste concursuri că nu își au rostul în zona centrală într-un oraș turistic, civilizat, au apărut și discursurile politicienilor. Și, hop, în ședință de Consiliu Local Sibiu, cine dă dreptate mulților sibieni nemulțumiți de locația aleasă pentru aceste concursuri? Astrid Fodor!

Să o cităm ce spunea la finele lui iulie 2023, în ședința de Consiliu Local Sibiu. Mingea i-a fost ridicată atunci la fileu de consiliera PNL, Monica Munteanu. Elegantă, Munteanu nu a dat nume de concursuri, dar a amintit că acestea poluează fonic și blochează Sibiul. Fodor însă a prins mingea la fileu și cum știa că este deja în campanie electorală (altă minciună cu care am prins-o referitor la faptul că abia în martie 2024 s-a decis să mai candideze) a spus așa:

„Lucrăm la o analiză despre cum să modificăm regulamentul. Și nu doar acest concurs, de exemplu și Raliul Sibiului: nu cred că își găsește locul în Piața Mare, toate acele mașini care ambalează motoarele. Dar în mod tradițional acolo erau organizate. Vom modifica regulamentul, vom discuta împreună înainte să le supunem la vot în Consiliul local. Evenimentele culturale sunt superbe, aici își găsesc locul, dar sunt câteva evenimente care nu se potrivesc acestui spațiu. Am văzut ce s-a întâmplat cu Raliul Sibiului: era arhiplin cu mașini care ambalau, se reparau, nu se mai poate așa ceva. Trebuie să schimbăm această paradigmă, acest obicei, și o vom face cu ajutorul dumneavoastră” (Astrid Fodor)

Doar că din iulie 2023 până în iulie 2024, între timp au trecut alegerile locale. Așa că anul acesta Raliul Sibiului a pornit tot din Piața Mare. Iar Red Bull Romaniacs va bloca în acest sfârșit de săptămână, din nou, Bulevardul Coposu și va tura motoarele sub geamurile spitalului. Deci, primarul Astrid Fodor ne-a mințit. Un an de zile a fost timp suficient să schimbe lucrurile!

Ca să nu vă rămân dator cu minciuna cealaltă, referitoare la candidatură. În martie 2024 și-a anunțat candidatura și a spus că atunci s-a decis. Minciună. Deja din iunie 2023, Astrid Fodor și-a întețit aparițiile pe șantiere și la evenimente, așa cum a făcut în ultimele două luni înainte de alegeri în 2020. Este un stil al ei de a se prezenta pe teren doar în campanie electorală. Și nu mă stârniți cu alte minciuni, gen Gușterland, pe care în 2020 le dădea ca sigure că se vor realiza în mandatul 2020-2024, dar abia acum se urnesc lucrurile și poate până în 2028 lucrările vor fi realizate. Iar exemplele pot continua.

Dar minciuna asta cu cele două concursuri doare cel mai tare. Pentru că a părut în ochii cetățenilor sinceră că ea chiar vrea să scoată concursurile din Centrul Istoric. A fost, însă, se pare, doar o minciună de politician aflat în campanie electorală mascată.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Trenul periurban Sibiu, face un pas mare spre implementare

Premierul Marcel Ciolacu în vizită la Sibiu