17.4 C
Sibiu
duminică, 08 septembrie, 2024

Polițist sibian trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Știri din Județ

Un agent de poliție din cadrul Poliţiei Municipiului Sibiu – Biroul Rutier, a fost trimis în judecată fiind suspectat de săvârșirea unei infracțiuni de abuz în serviciu.

Redăm mai jos comunicatul de presă transmis de reprezentanții Parchetului de pe langa Tribunalul Sibiu:

Prim procuror adjunct Ruginosu Mihaela, în calitate de purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, este împuternicită să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu din data de 3.07.2024 s-a dispus trimiterea în judecată a unui agent de poliție din cadrul Poliţiei Municipiului Sibiu – Biroul Rutier,  pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, prev. de art. 132 alin. (1) din Legea nr. 78/2000, raportat la art. 297 alin. (1) Cod penal; uz de fals, prev. de art. 323 alin. (1) Cod penal şi complicitate la înșelăciune, prevăzută de art. 48 alin. (1) Cod penal, raportat la art. 244 alin. (1) și alin. (2) Cod penal.

În fapt s-a reţinut că în luna iulie 2019 agentul de poliţie şi-a încălcat atribuţiile de serviciu şi a întocmit un proces-verbal de constatare a contravenţiei în care a atestat în mod fals că o anumită persoană ar fi condus un autoturism marca Opel şi ar fi acroşat un autoturism Mercedes parcat regulamentar, după care a emis o autorizaţie de reparaţii în care a enumerat avariile autoturismului marca Mercedes. Faptele au fost săvârşite la solicitarea unui cunoscut, inculpat în aceeaşi cauză, căruia i-a predat cele două documente întocmite în fals. Acesta a folosit înscrisurile falsificate pentru a induce în eroare asigurătorul SAR CITY INSURANCE SA Bucureşti, de la care a primit în mod necuvenit suma de 8000 lei cu titlu de despăgubire.

Pe parcursul cercetărilor penale procurorul a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Sibiu .

Precizăm că trimiterea în judecată este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.    

Sursa foto reprezentativă: Politia Rutiera – Facebook / Politia Romana

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Trenul periurban Sibiu, face un pas mare spre implementare

Premierul Marcel Ciolacu în vizită la Sibiu