17.4 C
Sibiu
duminică, 08 septembrie, 2024

Povestea Calendarului, Dino Parc Râșnov și Anii Drumeției, trei proiecte unice în România, au dezbătut împreună provocările și tendințele în turism

Știri din Județ

Vineri, 19 iulie, la parcul tematic Povestea Calendarului a avut loc într-un cadru intim și elegant, o conferință de turism în cadrul căreia s-au discutat tendințe și provocări în sezonul 2024-2025. Au participat persoane cheie din turism și domeniul Horeca, dar și membri ai echipei parcului. Scopul acestei întâlniri a fost acela de a aduce laolaltă oameni cu aceleași preocupări și de a crea conexiuni benefice, menite să ajute la dezvoltarea unui turism sustenabil în zona turistică din Sibiu și împrejurimi. Au răspuns invitației proprietari și manageri de proiect de la alte parcuri de agrement din țară, proprietari de pensiuni, hoteluri și restaurante, jurnaliști, influenceri, companii dn domeniul tehnologiei și digitalizării, dar și autorități publice din acest domeniu.

Printre cei care au luat cuvântul în fața audienței și au creat contextul unor discuții constructive și strângeri prietenoase de mâini la pauze, se numără:

– Adrian Apostu, proprietar Dino Park Râșnov, cel mai mare parc cu dinozauri din țară, care a aniversat recent 9 ani de existență

Adrian Apostu

– Alexandru Hanea, manager Anii Drumeției, proiect unic în România, responsabil cu marcarea si remaarcarea traseelor montane din Județul Sibiu dar și cu prmovarea tursimului montan. „De la începutul proiectului (2021) până în prezent avem sute de mii de km de traseu reabilitate. Suntem mândri de acest proiect. Ne-am asumat prin cadrul programului o mulțime de obiective pe care vrem să le atingem. Scopul principal de a promova ecoturismul în județul Sibiu pentru a aduce plus valoare”.

Alexandru Hanea

– Simina Manea, reprezentant al Asociației Județene de Turism, Sibiu

Simina Mane

– Cristian Cismaru, reprezentant Asociația My Transylvania

– Roxana Cârceag/ Swit Rocs, creator de conținut la Povestea Calendarului

Roxana Cârceag

– Eugen Cojocaru, proprietar la GSD Software & Technology

– Darian Somlea, proprietar la INOVI Smart Technologies

Contextul conferinței a fost creat de aniversarea a 3 de existență a parcului tematic Povestea Calendarului, 3 ani de când scrie, alături de cei care le trec pragul, file dintr-un basm al copilăriei nemuritoare. Proiectul, inițiat în pandemie, a avut ca scop principal să ofere oamenilor de pretutindeni, indiferent de vârstă, un loc sigur, plăcut, deosebit, în care să petreacă timp de calitate alături de cei dragi, indiferent de constrângerile de la vremea respectivă. La 3 ani de la acel moment, deși contextul s-a schimbat radical iar lucrurile au revenit la normal, parcul Povestea Calendarului continuă să fie o atracție de top nu doar în Transilvania, nu doar în România, ci să aibă ecou și peste hotare.

Parcul tematic Povestea Calendarului este organizat în jurul celor 12 luni ale anului, fiecare dintre ele fiind reprezentată de o căsuță, precum și de povestea din străbuni a lunii respective. Conceptul este unul original și nu se regăsește în niciun alt parc din țară. Numeroasele activități, evenimente, ateliere pentru copii, modalitățile variate de petrecere a timpului liber pentru oameni de toate vârstele, evenimentele corelate cu momente tradiționale românești, caracterul educativ și, în același timp ludic și distractiv, toate acestea atrag, zi de zi, oaspeți care aleg să revină, cu fiecare ocazie.

Publicitate

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Trenul periurban Sibiu, face un pas mare spre implementare

Premierul Marcel Ciolacu în vizită la Sibiu