17.4 C
Sibiu
duminică, 08 septembrie, 2024

Prologul de pe Coposu nu a provocat întârzierea ambulanțelor! Cel puțin, nu oficial!

Știri din Județ

Mai mulți cititori Sibiu Independent ne-au relatat faptul că, din cauza închiderii Bulevardului Corneliu Coposu din Sibiu, au văzut mai multe ambulanțe „paralizate” în traficul sibian.

Pe bulevardul închis circulației rutiere, Primăria Sibiu a dat undă verde organizării prologului Red Bull Romaniacs, deși anul trecut promisese scoaterea competițiilor zgomotoase din inima orașului. Conform informațiilor neoficiale Sibiu Independent, dar primite la cald din traficul sibian, cele mai multe probleme cu acordarea de prioritate ambulanțelor au fost: sub blocul plombă – acolo unde lățimea carosabilului este mai redusă iar șoferii nu pot opri pe margine; pe strada Moldoveanu – acolo unde există doar 2 benzi iar traficul este intens zi de zi, dar și pe Bulevardul Victoriei, strada Emil Ciorna sau Șoseaua Alba Iulia. Din cauza restricției, tot traficul de mașini a fost indirect redirecționat pe aceste rute, formându-se coloane mari de mașini. Și de multe ori, lățimea celor 2 benzi era insuficientă pentru crearea unui culoar pentru ambulanțe.

Oficial, nici ISU și nici SAJ nu au înregistrat întârzieri spre pacienți sau spre UPU, dar nici dificultăți în trafic. Neoficial, ambulanțele rămân blocate în trafic, de cele mai multe ori, chiar și fără restricții. Multe blocaje sunt cauzate de indisciplina celorlalți participanți la trafic, care nu acordă prioritate și aleg să accelereze în fața autospecialelor.

„Autospecialele SMURD care se deplasează la intervenții circulă în regim prioritar, iar conducătorii auto au fost instruiți cu privire la adaptarea rutelor de deplasare. În acest sens, restricționarea circulației pe Bulevardul Corneliu Coposu din municipiul Sibiu nu a condus la dificultăți de trafic sau modificări ale timpului de răspuns la misiunile pe care pompierii și paramedicii sibieni le desfășoară. Pompierii sibieni sunt mereu la datorie pregătiți să intervină cât mai prompt pentru orice situație de urgență.” a declarat ISU SIBIU la cererea Sibiu Independent

„Dorim să vă informăm că echipajele Serviciul de Ambulanță Județean Sibiu nu au avut întârzieri din punct de vedere al ajungerii la solicitările 112 sau la UPU, datorită blocării B-dului Coposu (Prolog Romaniacs). Menționăm că folosim rutele ocolitoare – Str Moldoveanu ,Str Semaforului sau Str Izvorului – Lucian Blaga.” a declarat SAJ SIBIU la cererea Sibiu Independent

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Trenul periurban Sibiu, face un pas mare spre implementare

Premierul Marcel Ciolacu în vizită la Sibiu