17.4 C
Sibiu
duminică, 08 septembrie, 2024

Spitalul de Psihiatrie din Sibiu organizează la Păltiniş singura şcoală de vară din domeniul psihiatriei din România

Știri din Județ

Unii dintre cei mai buni medici psihiatri din ţară sunt prezenţi în perioada 21-27 iulie, în staţiunea Păltiniş, la singura şcoală de vară din domeniul psihiatriei din România, eveniment ajuns la cea de a treia ediţie şi organizat de către Asociaţia Română de Psihiatrie şi Psihoterapie în parteneriat cu Spitalul Clinic de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” din Sibiu, Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii „Lucian Blaga”, Societatea Portugheză de Psihiatrie şi Sănătate Mintală şi Asociaţia Medicilor Rezidenţi în Psihiatrie din România.

Este al treilea an consecutiv în care suntem privilegiaţi în calitate de parteneri să colaborăm alături de Asociaţia Română de Psihiatrie şi Psihoterapie, Asociaţia Spitalului Clinic de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda”din Sibiu şi Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii „Lucian Blaga”, pentru organizarea Şcolii de Vară de Psihopatologie. Apreciem că desfăşurarea acestui eveniment contribuie pozitiv la dezvoltarea punctuală a pregătirii profesionale a tinerilor medici psihiatri alături de activitatea didactică pe care o desfăşurăm în mod curent în cadrul unităţii noastre. Orice cărămidă pusă la baza pregătirii profesionale a tinerilor specialişti reprezintă un obiectiv asumat al conducerii spitalului, cu asigurarea tuturor resurselor organizatorice necesare. Ne bucurăm de prezenţa domnilor şi doamnelor lectori naţionali şi internaţionali, la această ediţie a Şcolii de Vară de Psihopatologie, ceea ce face cu atât mai importantă activitatea desfăşurată, constituindu-se astfel atât într-o experienţă unică, dar cât şi în dezvoltarea unei posibilităţi de networking, atât de necesară astăzi în domeniul medical”, a declarat managerul Spitalului Clinic de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” din Sibiu, Florin Neag.

La Şcoala de Vară de Psihopatologie de la Păltiniş sunt prezenţi 27 de medici rezidenţi din Bucureşti, Timişoara, Iaşi, Craiova, Cluj-Napica, Sibiu, Braşov. Ediţia din acest an oferă ocazia participanţilor să se bucure de prezenţa academicianului profesor universitar doctor Mircea Lăzărescu, cel care a sprijinit formările în psihoterapie şi înfiinţarea Asociaţiei Române de Psihoterapie în 1998. Printre lectorii invitaţi la Şcoala de Vară de Psihopatologie se numără şi Assoc. Prof. Dr. Luis Madeira, Preşedintele Elect al Societăţii Portugheze de Psihiatrie şi Sănătate Mintală, şef Lucrări Univ. Dr. Ana Giurgiuca, Preşedintele Asociaţiei Române de Psihiatrie şi Psihoterapie, conf. Univ. Dr. Ciprian Băcilă, directorul medical al Spitalului Clinic de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” din Sibiu şi Preşedintele Elect al Asociaţiei Române de Psihiatrie şi Pshoterapie, Dr. Daniela Vulcu de la Centrul de Sănătate Mintală adulţi din cadrul Spitalului Clinic de Pshiatrie „Dr. Gheorghe Preda” din Sibiu, psihoterapeutul dr. Petre Rădescu de la Bucureşti, psihoterapeutul dr. Liana Don de la Cluj-Napoca.

Psihopatologia este esenţială în pregătirea oricărui medic psihiatru prin studiul sistematic al experienţelor subiective şi conştiente ale pacientului, ordonarea şi clasificarea lor pentru crearea unei terminologii valide şi a dunamentului pe care se bazează diagnosticul şi clasificarea entităţilor patologice în psihiatrie. Şcoala de Vară de la Păltiniş oferă ocazia participanţilor să aprofundeze noţiunile esenţiale în psihopatologie şi să se instruiască cu ajutorul experţilor, în aplicarea unor instrumente clinice, utile în practica de zi cu zi a medicului psihiatru.

Acţiunile Spitalului Clinic de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” sunt posibile cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Trenul periurban Sibiu, face un pas mare spre implementare

Premierul Marcel Ciolacu în vizită la Sibiu