12.3 C
Sibiu
vineri, 20 septembrie, 2024

Evaluare de analiză corporală prin bioimpedanță magnetică, la Spitalul General C.F. Sibiu

Știri din Județ

Sibienii au posibilitatea, începând cu data de 19 august 2024, să se programeze la o evaluare de analiză corporală prin bioimpedanță magnetică, în cadrul Spitalului General C.F. Sibiu.

Aparatul de ultimă generație, InBody 970, oferă date precise pentru a vă putea oferi o examinare detaliată a compoziției corporale. Acesta este un instrument non-invaziv, ce furnizează informații utile despre statusul nutrițional (malnutriție, normopondere și obezitate), cât și despre diverse afecțiuni (osteoporoza), echilibrul muscular si balanța hidrică corporală.

InBody 970 poate fi folosit atât la persoanele cu afecțiuni preexistente, cât și în medicina de prevenție.

Ce informații vom obține folosind InBody?

✓ Calcularea indicelui mușchilor scheletici, util în identificarea musculaturii scăzute de la nivelul membrelor,

✓ Determină procentul de grăsime corporală și grăsime viscerală, necesare pentru evaluarea riscului asupra sănătății,

✓ Informații despre masa osoasă (cantitate de minerale),

✓ Evaluează nivelul de hidratare al corpului și o eventuală retenție de apă segmentară.

În cazul OBEZITĂȚII este recomandată determinarea procentului de grăsime corporală, mai degrabă decât IMC. În funcție de rezultatul obținut se pot efectua recomandări specifice pentru a asigura o pierdere adecvată in greutate.

DIABETUL este adesea asociat cu excesul de grăsime, însă o masă musculară insuficientă (sarcopenie) este la fel de dăunătoare. Mai mult, grăsimea viscerală joaca un rol cheie în dezvoltarea bolilor metabolice și cardiovasculare.

InBody 970 nu este un dispozitiv de diagnosticare. Pentru o evaluare completă și un diagnostic corect trebuie efectuate și alte investigații recomandate de medic.

„Vă așteptăm la Spitalul General CF Sibiu pentru a beneficia de o evaluare cu aparatul nostru InBody 970. Procedura nu este decontată de Casa de Asigurări de Sănătate Sibiu și poate fi făcută prin programare la numărul de telefon 0755768520.

Costul unei examinări InBody cu interpretare este de 150 Ron și se plătește la Caseria spitalului” – a transmis dr. Doina Arcomiță, medic primar medicină internă și medic specialist diabet zaharat, nutriție și boli metabolice.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri