12.3 C
Sibiu
vineri, 20 septembrie, 2024

Cvartetul „Avantgarde” va concerta în această seară pe Acoperișul Filarmonicii din Sibiu

Știri din Județ

Cvartetul „Avantgarde” va concerta în această seară de la ora 21.00, la Filarmonica de Stat Sibiu – Terasa Acoperiș.

BILETE AICI

Cvartetul Avantgarde

  • Alexandru Marian – vioara I
  • Alexandru Timilie – vioara II
  • Ilinca Sbanțu – viola
  • Radu Sinaci – violoncel

Evenimentul face parte din festivalul Concerte pe Acoperiș, ediția a V-a.

Cvartetul „Avantgarde”, format din instrumentiști apreciați pe marile scene ale țării, a susținut numeroase concerte în zeci de orașe din România și din Italia și Grecia, colaborând în mai multe rânduri cu pianistul italian Emilio Aversano.

Cvartetul prezintă în festivaluri internaționale precum Armonia della Magna – Tropea, Italia, Thessaloniki Concert Hall – Grecia și în Bulgaria, un repertoriu divers și cu o alură inovatoare, oferită de aranjamentele unice abordate.

Opus-urile de referință abordate de ansamblu însumează atât lucrări de Astor Piazzolla, cât și aranjamentele unor coloane sonore ale celor mai îndrăgite capodopere cinematografice din perioada postbelică.

Cvartetul „Avantgarde” a participat într-o formulă extinsă la FESTIVALUL CLASSIX 2023 Iași, unul dintre cele mai prestigioase festivaluri de muzică clasică din Romania. Împreună cu Dragoș Cantea (pian), Roberto Salvalaio (bayan) și Mircea Bârzu (contrabas), redefinesc experiența concertului și o adaptează la publicul contemporan într-un festival care încurajează dialogul și repoziționează muzica clasică din lumea elitelor și o apropie de curioși, pasionați și exploratori.

Alexandru Marian, Alexandru Timilie, Ilinca Sbanțu și Radu Sinaci au pregătit un program muzical dinamic pentru prima lor participare la festivalul Concerte pe Acoperiș, unde muzica este la înălțime – la propriu și la figurat!

Despre violonistul Alexandru Marian

S-a născut în primăvara anului 1987, într-o familie de intelectuali din Ploiești. Parcursul său muzical a fost clar de la prima întâlnire cu instrumentul care avea să îi devină o parte importantă din personalitate. Urmează cursurile Liceului de Artă din Ploiești, apoi pe cele ale Universității Naționale de Muzică din București, sub îndrumarea prof. Gabriel Croitoru.

Ocupă, în prezent, funcția de concert maestru al Orchestrei de Cameră Radio. Această funcție este precedată de cea de concert maestru al Filarmonicii „Oltenia” din Craiova și de cea de vioara I tutti în „Isedici Chamber Orchestra” (Germania).

Experiența dobândită în urma activității sale artistice îl recomandă ca fiind unul dintre cei mai proeminenți tineri concert maeștri din România. A obținut o multitudine de burse, menite să desăvârșească din punct de vedere interpretativ un tânăr muzician. Participarea sa la Hundisburg Academy, la International Youth Festival of Israel, la European Youth Chamber Orchestra of Stiria Eycos etc. s-a datorat atât talentului cu care acesta a fost înzestrat nativ, cât și determinării de a conduce fiecare proiect și de a-l ridica până la maximul său potențial.

Stilul său interpretativ este bazat pe originalitatea cu care abordează fiecare lucrare, dar și pe un mod impecabil de enunțare a textului muzical. Numeroase premii naționale și internaționale stau la baza piramidei carierei sale. Amintim concursurile de interpretare „Garabet Avachian”, „Paul Constantinescu”, „Ștefan Ruha”, „W.A. Mozart”, unde Alexandru Marian s-a clasat mereu în fruntea podiumului.

În calitate de solist, a întreprins turnee, încununate de succes, atât în România, cât și în China, Germania, Coreea de Sud, unde a abordat un repertoriu divers, etalându-și deopotrivă muzicalitatea și profesionalismul.


Acțiunile Filarmonicii de Stat Sibiu sunt posibile cu finanțarea Consiliului Județean Sibiu.
Proiect co-finanțat de Primăria municipiului Sibiu prin Agenda Culturală 2024.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri