14.6 C
Sibiu
luni, 16 septembrie, 2024

„Fără aer”, film maghiar la ESTE Filmul de Miercuri de la Centrul ”Ion Besoiu” din Sibiu

Știri din Județ

Miercuri, 7 august, de la ora 21.30, va avea loc în cadrul ESTE Filmul de Miercuri proiecția filmului maghiar ”Fără aer”, un debut provocator în lungmetraj al regizoarei de origine română Katalin Moldovai. Spațiul de proiecție este Sala Mică a Centrului Cultural ”Ion Besoiu” din Sibiu (acces pe la intrarea B, vizavi de Ramada).

Sinopsis:

Ana predă literatură, are o relație bună cu elevii și colegii ei și este o profesoară respectată la liceu. Ea este denunțată pe neașteptate de unul dintre părinți pentru că a recomandat un film despre viețile a doi poeți francezi din secolul al XIX-lea, Arthur Rimbaud și Paul Verlaine, părintele criticând relația fizică și emoțională dintre cei doi bărbați. Apelul profesoarei declanșează o reacție în lanț care, treptat, îi întoarce pe colegii ei și pe directoarea școlii împotriva ei. Tratamentul din ce în ce mai dur, care îi face munca imposibilă, pune la încercare nu numai existența Anei, ci și toate relațiile sale umane.

Premiul pentru Cea mai bună actriță – Soma Sandor, la Festivalul Internațional de Film de la Salonic, 2023. Premiul FIPRESCI pentru Cel mai bun film și premiul pentru Cel mai bun film est-european de debut la Festivalul Internațional de Film de la Varșovia, 2023.

Rating: AP12 – Acordul părinţilor pt. copiii sub 12 ani

Preţul unui bilet este de 20 lei și se poate achiziționa online de pe Eventbook (https://eventbook.ro/program/este-filmul-de-miercuri) sau direct de la Centrul Cultural “Ion Besoiu”, în limita locurilor disponibile.

ESTE Filmul de Miercuri este un proiect organizat de Asociația Este Film.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Descoperă toate modelele de botine de damă!

Cutremur azi în România, cu magnitudinea de 5.5

Program și bilete la Sibiu Opera Festival

FC Hermannstadt caută victoria la Arad